Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Trysil – skidor på tvären

Nog för att jag föredrar mjukt (ej fruset) vatten. Men lite snö och is är kul emellanåt, förra veckan tillbringades i Trysil, Norge och det var gött att få se lite riktig vinter.
Jag återupptäckte längdskidåkningen igen efter 15-20 år med enbart nedförsbackeåkningen i pisterna.

Jag hade glömt hur fräckt det var att åka skidor på tvären; ganska likt paddling. Man kan ta sig till ställen ingen annan når, det är helt tyst, lite folk och man får se underbar natur. Att glida fram bland snötäckta, förvridna smågranar på kalfjället i strålande solsken och svag vind går inte av för hackor!

Och att gräva snögrotta är ju oxå kul, en natt i en sådan var en ny upplevelse. Hade varit kul att kombinera paddling med boende i snögrotta! Kanske går nånstans i norge? Övriga nätter boddes dock inomhus i stuga nära både backar och spår i finfina Fageråsen.

Men nu ska väl våren snart dra igång ( i alla fall här i skåneland) även om det är 5 minusgrader utanför fönstret här ute i skogen.

Är det förresten någon som vet om det är paddlingsbart i Blekinge skärgård? Eller åks det skridskor mellan öarna?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

3 svar på ”Trysil – skidor på tvären”

  1. En ikke helt uvanlig aktivitet i Troms (Nord-Norge) om våren: Spenn skiene på kajakken, padle ut til egnet øy, feller og ski på, 1000 meter opp, feller av, telemark ned, ski av, padle hjem. En snøhule kan sikkert legges inn underveis!

  2. Trysil fjellet er et af de bedste langrends-steder i Norge. Mange gode spor. At gå langrend er på mange måder lig paddla… Store naturoplevelser, navigation, motion i et passende tempo.

  3. Enormt fina bilder! Snögrottan är ju något man gärna hade varit med på, bra övning även för paddlare som kan komma i nöd.

    Mvh/Peter

Kommentarer är stängda.