Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

På cykel upp på Hallandsås

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Inte lätt att ta skarpa bilder... ;)
Inte lätt att ta skarpa bilder… 😉

Äntligen skulle vår paddlingstur bli av. Var ju flera år sen vi kom iväg på en runda, bara jag och Paula. Men det visade sig att det inte skulle bli någon paddling denna helgen heller. Vår bil valde i torsdags att inte gå längre. Lite drygt 20000 mil orkade den i alla fall förflytta oss. Jag är tacksam för att den inte valde att lägga av i norge eller när vi var på garkastpaddlingen. Snäll som den var somnade den in på parkeringen på mitt jobb. 😉

Så planerna ändrades, det fick bli en cykeltur istället. Paula tog cykeln på tåget från hbg till ä-holm. Sen cyklade hon vidare till Knäckebrödhult och fick i sig smörgåstårta till fikat. Vi kom inte iväg så där på momangen som vi tänkt. Det ösregnade och vi tyckte vi kunde vänta lite.

Till slut tog vi på oss regnkläder och packningen hängdes på cyklarna. Åsså drog vi iväg. Mot västra sidan av västersjön, upp mot faxeröd och Djurholmen. Genom Djurholmen, stannade och åt både blåbär och björnbär. Gott! Särskilt som det var en hyfsat tung uppförslut. Godispaus lyckades vi oxå trycka in 🙂
När vi var ute på lite mer allmän väg gick det nerför i en himla fart. Fick bromsa mest hela tiden. Regnet hade upphört men diset låg kvar. Lite synd, man såg lite, lite av västersjön och vyn utöver bokskogarna. Vi fortsatte neråt och svängde sen mot Trollehallar för att leta tältplats och det var helt klart dax för middag.

Vi virrade fram och tillbaka innan vi beslöt oss för att vi i alla fall skulle äta. Nu. Omedelbums. Tortellini och pesto, och bubbel till det. Inte alls dumt!
Tältplatsen vi fått tips om, låg jättevackert precis nere vid Rössjön, bättre än den vi använt tidigare. Egen badstrand t om. Efter GT, lite smågodis och wasabinötter, kallade sovsäckarna på oss.

Lite regnigt var det...
Lite regnigt var det…
Paula tog oxå bild av trollskog
Paula tog oxå bild av trollskog
trollskog
trollskog
Välförtjänt GT :D
Välförtjänt GT 😀

Söndagen började med gröt och scones till frukost. Packade cyklarna och drog hemmåt. Solen kom fram och det blev riktigt fint. Eftermiddagen ägnade vi åt svampletning och blåbärsplockning. Lite lingon kom med i påsarna oxå. Framåt kvällningen följde jag och Erik (som haft soffkoma) Paula en bit in mot Ängelholm, innan vi vände tillbaka mot skogen.
Det blev en väldigt bra helg, trots ändrade planer!

Soligt på väg hem
Soligt på väg hem


Visa cykeltur på en större karta

Lämna ett svar