Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vi har fortsatt med vårt utlånade via lite blandade P2P-plattformar under 2016.

Här kommer lite korta kommentarer om de olika, störst (för oss) överst.

Fixura
Knallat på bra under året, inte satt in något alls under 2016. Verkar landa på runt 10% i avkastning för vår del.

Savelend
Var störst för vår del under 2015 men det var oxå där det var snabbast & enklast att ta ut slantar så när det var dags för lite shopping tog vi där 🙂 Deras snabblån har gett runt 10% ungefär, tyvärr har ganska stor del av våra slantar legat outlånade, får hoppas det bättrar sig. Deras Loansys-produkt med privatlån har också fungerat men här har det varit lite svårt att få utlånat. De håller på och bygger en ny plattform så vi får hoppas på att det tar sig under 2017. Savelend känns på hugget. För lånarna bygger de ett nytt varumärke som heter Loanstep. Gillar Savelend de är snabba på att svara både på chat, mail och flashbacktrådar. Känns som om de vill mycket och är transparanta som få.

Lendify
Avkastning på lite drygt 6%. Jag har kört autoinvestering helt och hållet. Lendify är de som syns och hörs mest inom P2P-sektorn, det är nog de som lägger mest krut på marknadsföring helt enkelt.

Bondora
15-16% i årsavkastning. Jag kör autoinvest här med. Har satt in lite under året som gått. Läs mer om Bondora.

Toborrow
Utlåning till företag. Man väljer som utlånare ränta med bud, lite som en auktion. Rätt låga räntor överlag tycker jag. Dessutom har flera av mina lånare fått problem att betala tillbaka, några har gått i konkurs osv. Ska bli intressant att följa, jag tror alla jag lånat ut till har haft 100% borgen i form av ägare eller liknande. Så i teorin borde man ju få tillbaka allt?! Hur detta utvecklar sig kommer styra om jag stoppar in mer här framigenom.

Lenlink
La ner sin utlåning. Slantar trillar in så sakteliga men detta månadsskiftet kunde jag inte logga in på sajten för att kolla läget. Vi får se vad som händer. Bara några tusenlappar kvar där så inte hela världen.

Trustbuddy
Kursade ju i oktober 2015. Jag trodde nog alla slantarna var borta. I Oktober kom det dock en första utbetalning på cirka 16% av vad vi hade där. De har även angett att det ska bli en andra utbetalning här i januari. Vi får se. Det betalas bara ut om det finns mer än 5000 redo för utbetalning.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera