Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Övernattengröt – Overnight oat

Kall gröt som får stå över natten är gott till frukost. Funkar till lunch och mellanmål också såklart beroende på smak och tillfälle.

Overnight Oats som det även kallas är alltså kall havregrynsgröt. Man rör ihop ingredienserna på kvällen och låter stå svalt över natten. Vi brukar hälla upp i frukoststkålar i kylen men går såklart bra med hur stor bunke som helst.

I de flesta recept används kanel men det hoppar vi gärna över i våra frukostar men gillas det så i med nåt kryddmått sånt också eller nåt annat gott man gillar.

Innehåll (för två portioner)

  • 2,5dl havregryn
  • 3dl havredryck
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1msk chiafrön
  • 2 dl bär
  • Lite frön och/eller nötter

Vi brukar röra i 1dl bär på kvällen och sen toppa med något liknande plus lite frön och nötter när vi ska äta.

Mättar bra. Fungerar lika bra hemma som på utflykt. Är man ute på längre turer är torrmjölk smidigare än blötmjölk. Fungerar även bra med enbart vatten men då kanske man vill ha lite extra bär, sylt eller något mer smak istället. Vi har provat med vanlig mjölk och med havredryck och det funkar finfint.

För frukost eller lunch på dagstur häller man lämpligen upp gröten i lagom stora burkar med lock eller kanske på en mattermos så gröten tål resan bra.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera