Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Outnet shoppar Get Out

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Outnet & get Out
Outnet & get Out

I veckan som gick blev det klart att Outnet tar över Get Out. Eftersom jag jobbar på Get Out är det ju lite spännande. Ska bli kul att se vad det kan bli av det. Två bra företag blir ett jättebra eller? 😉

På Get Out har det varit/är mest fokus på hårdvaran för friluftslivet medan Outnet har skjutit mer brett och har massa mjuka prylar också.

Vi håller tummarna för att det blir görsketabra för både kunder, anställda och ägare!

Så här skriver köpare/säljare i pressmeddelandet:

-Vi är väldigt glada över att kunna göra den här affären. Get Out är ett etablerat och mycket omtyckt företag i branschen. Nu kommer vi fokusera på att vidareutveckla bägge verksamheterna genom att samordna och lära av varandra. Tillsammans blir det här världsklass, säger Stefan Gustafsson, vd på Outnet.

– Det här blir spännande! Mycket spännande! De gemensamma målen är högt satta och från både Get Outs & Outnets sida har vi massor av erfarenhet med oss i bagaget. Outnet har, och har haft, en våldsam expansionstakt avseende omsättning, geografi, kunder & sortiment. På Get Out har vi hållit oss mer strikt till hårdvara, Sverige och den kräsne användaren. Vi kommer bli en mycket, mycket stark konstellation, säger Jocke Sundberg, vd för Get Out.

Hittat på nätet om detta:

tillägg: På köpet fick jag en uppsägning av Outnet i december 2011 och så småningom stängde de SÄCK i Malmö. Våren 2012 bytte sammanslagningen namn till Outnorth. Sommaren 2013 stängdes butikerna i Bodafors och Stockholm. Jag anlitades på frilansbasis och skrev texter, lite blogg och liknande mellan sommaren 2012 och tidig höst 2013, sen slutade jag med det, blev alldeles för mycket ”fabrik” av det för att det skulle var skoj.

Av reaktionerna av aktiva användare som vi möter och träffar på är nog alla eniga om att det nya Outnorth blivit supertrist. Visst kan de leverera prylar men ingen där har koll på prylarna så då finns det många bättre alternativ.

4 svar på ”Outnet shoppar Get Out”

 1. Vi får väl se om det blir några tokbra produktbeskrivningar, eller om det blir striktare.. Jag gillar getout (autoktorr ville skriva getost) för att de har riktiga grejor. hoppas den inriktningen kan få va kvar.

  Svara
 2. Riktiga och bra grejer ska det nog inte behöva bli sämre med i alla fall. Getost är ju fint, det borde kanske finnas i sortimenten? Kanske frystorkat till och med?! Och tokbra texter får vi hoppas på. Strikta texter finns det väl ändå alldeles för många av redan 😉 fast det borde finnas plats och utrymme för både sorterna tycker jag, men det är ju viktigt att texterna är rimligt korrekta.

  Svara
 3. Hoppas verkligen inte GetOut slukas i nåt större hål. Givetvis ska ett företag tjäna pengar, men man har ändå upplevt GO som ett lite ”idealistiskt” företag med lite egna idéer, med kunnig personal, lite annorlunda produktutbud, inte helt genomkommersialiserat, mässorna är en kul mötesplats, med flera icke-kommersiella föreläsare, GO är en klart frisk fläkt, hoppas det lever vidare
  MVH Lars

  Svara
 4. Slukas ska det väl inte behöva bli. Fast kanske aningen mer kommersiellt. Outnet ägs delvis av Verdane Capital och de har säkert inte köpt in sig enbart för att de är extremt friluftsintresserade 😉 Men det kan bli tokbra ändå!

  Svara

Lämna ett svar