Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Östra Bokö, Blekinge

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Gott om tältplatser. Nytäppetträffen 2008
Gott om tältplatser. Nytäppetträffen 2008

Östra Bokö ligger i Hällaryds skärgård i Blekinge, endast 1km paddling från Matvik, Nytäppet och Kajaksyd. Det är på Östra Bokö som Nytäppetträffen har anordnats en 5-6 år nu.

Schysta klippor med fina vyer
Schysta klippor med fina vyer

På västra sidan finns det plats för hundratals tält. Nordvästra delen är mest besökt med fin strand, dass, liten brygga och tunnor. Vilket gör den lämpad för större sällskap. På sydvästsidan finns en brygga mer lämpad för snäppet större båtar och bra att bada ifrån.

Drar man sig lite mer österut på sydsidan finns där ett par riktigt bra tältplatser som inte är lika frekvent besökta och ytterligare lite längre bort en minilägerplats med egen strand och fin vy mot Ekö.

Fin ö, lite väl välbesökt under juli, men annars rätt så lugnt. Kommer man sent är det smidigt med en ö nära fastlandet 🙂 Jag & Pia var där nyår 2005/2006 och där var mycket fint även när ön var täckt med 20-30cm snö.

Vy mot Fölsö
Vy mot Fölsö
Nyårsafton på Ö Bokö
Nyårsafton på Ö Bokö
Skön morgon på sydsidan av Östra Bokö
En av platserna på sydsidan. Lite mindre, lite mysigare, troligtvis bästa platsen på Ö Bokö.

1 svar på ”Östra Bokö, Blekinge”

  1. Ja Bokö är en trevlig ö, och är det inte jag som paddlar till vänster på kartbilden? Det ser ut så på svallvågorna! Hälsningar Pontus Eriksson.

    Svara

Lämna ett svar