Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Orust runt – kajaktävling runt orust

Orust Runt

Paddla runt Orust kan man göra på en vecka eller mer, men det går såklart att göra snabbare. Det var några GKF:are & TKK:are som gjorde det på en 15-16 timmar för några år sen, i någorlunda vanliga havskajaker, bland annat en Qaanaaq 512! Vid förrförra årets Stockenträff var det oxå nån som gjorde det dygnet innan träffen startade.

Men nu är det tanken att det ska bli en tävling över två dagar, med gemensam övernattning på finfina Vallerö. Tävlingen känns sympatisk med väldigt lite måsten och krav men med mycket paddling, låter som ett bra upplägg. Idén kommer från Leif Jägerbrand som efter att ha kollat intresset i en tråd på utsidan har satt upp en enkel sajt om tävlingen. Start och mål är i Ljungskile på fastlandet innanför Orust.

Med lite tur kan deltagarna få lite vågor i alla fall några kilometer första dagen vid överfarten från Mollösund ut mot Käringön och Vallerö, i övrigt är sträckningen väl skyddad hela vägen. Även överfarten ut mot Vallerö går att undvika genom att gå lite mer inomskärs för att söka skydd

Mer info: www.paddla.se/orustrunt

Det finns sen tidigare en tävling som heter Orust Runt, men då cyklar man; www.orustrunt.se

Orust runt - hela banan

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera