Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Orust med Helsingborgskanotisterna

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Islandsberg
Peter Berg, Kristina Hagen & Pia vid Islandsberg. Riktigt fin plats nära Grundsund.

14-16 september. Så var det dags för Helsingborgskanotisternas Orust-paddling. En helg med start och slut på Stockens Camping. Vi körde upp på fredagen och var framme framåt kvällningen. Vi sov första natten på campingen eftersom vi kom upp relativt sent och det blir mörkt ganska tidigt.

På Lördagen styrde vi norrut, det blåste 7-9 m/s sydlig så det kändes som en klok färdriktning. Vi tog en bensträckare precis innan vi gick in innanför Skaftölandet. Lunchen intogs på Bassholmen.
Efter lunchen fortsatte vi norrut och ut i Gullmarn, följde Skaftölandet åt sydväst, tog en sväng inom Fiskebäckskil (helt dött) för att sedan slå läger på Blåbergsholmen.

Strax efter vi slagit upp tälten och badat (halva styrkan) började det regna, så det blev matlagning i tälten. När maten var avklarad blev det samling i kåtan. Lite senare när det blivit mörkt paddlade vi ut för att se om vi kunde se Mareld, ingen av oss hade sett det tidigare. Marelden syntes tydligt när man satte i paddeln och längs med kajaken när man fick upp lite fart, fantastiskt kul!

På Söndagen fortsatte vi söderut på utsidan av Skaftölandet. Vi paddlade igenom Grundsund (otroligt fint) och rundade Islandsberg i ganska krabb och skum sjö. Lunchen intogs i lä på insidan av Islandsberg. Efter lunchen paddlade vi mot Stocken igen, paddlade nära Gullholmen och in i den lilla hamnen där.

En mycket trevlig helg med ett mycket trevlig gäng.

Lämna ett svar