Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Orust

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Jag & Pia körde upp till Stocken på Orust, efter lite shopping och tjöt paddlade vi ut mot Vallerö i sydvästlig ganska svag vind och lite regnskurar, ett kort stopp vid Härmanöhuvud och sen slog vi läger med vårt nyinköpta Robenstält på nordöstra Vallerö.

Efter middag utan regn tog jag en sväng runt Vallerö; nu var det vindstilla men det låg lite vågor kvar på utsidan. Lars-Åke meddelade att vi inte skulle sitta uppe och vänta eftersom han nog skulle komma ganska sent.

Lars-Åke bjöd på handgjord, handmålad spanskchoklad!! | Pia lagar mat på Vallerö
Lars-Åke bjöd på handgjord, handmålad spanskchoklad!! | Pia lagar mat på Vallerö

Vi somnade sött ganska tidigt på kvällen. Vid halvfyrasnåret på morgonen var det tid för en liten runda och då stod Lars-Åke en bit bort på stranden och satte upp sitt tält!!!

Vid 10.30 var vi klara för avfärd och meddelade Mats, Katarina och Eva att vi nu var på väg norrut, de skulle ut på en dagstur med start vid Malö Strömmar och vi tänkte paddla tillsammans under dagen.
Eftersom vinden var i stort sett obefintlig och solen gassade gick vi på utsidan av Härmanö (gammal sjö gjorde snirklandet på utsidan riktigt roligt) norrut och sen vidare mot Vasholmarna. Vid Stenskär träffade vi de andra och lunchade i solen.Mats i smalt sund

Vi paddlade sen vidare runt Storön/Gasö och tog en fika påsödersidan av Blåbergsholmen. Vinden började öka från Väst och vi hade fin medvind österut, slank ner mellan Skaftö och Lindholmen och vidare söderut på insidan av Skaftölandet, förbi Bassholmen och insidan av Flatön.
På Råholmen slog jag, Pia och Lars-Åke läger, de andra käkade middag och drog sen vidare i motvinden för att avsluta dagen. Vi kvarvarande flyttade längre in i lä i skogen och hade en trevlig kväll.

Katarina, Eva och Mats med Lyskil i bakgrunden | Mats & Katarina
Katarina, Eva och Mats med Lyskil i bakgrunden | Mats & Katarina

Prognosen för söndagen löd; uppehåll, god sikt och vind 10-12 från väst så det lutade åt en del motvind 😕
På söndagens morgon blåste det dock mest från nordväst och inte alls så mycket som förutspått. Vi rundade högholmen och paddlade norr om St. Björnholmen, vidare norr om Malö i strålande solsken och inte alls mycket vind, vidare mot Jonsborg och sen ner mot St Risholmen för lunch och bad.
Efter lunchen gick vi genom Gullholmen och sen vidare ner mot Stocken för lite utökad shopping innan vi drog oss nedåtskärgårdslösa skåneland igen.

Norr om Stora Björnholmen | Vid fyren på Fredagsholmen
Norr om Stora Björnholmen | Vid fyren på Fredagsholmen

Enkanonhelg!