Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ortovox Ortovox piz Boval – finfärgad jacka med ullfyllning

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Finfärgad jacka med ullfylling
Finfärgad jacka med ullfylling

För ett par år sedan kunde jag inte hålla mig från lite tokshopping när Ortovox kom med en jacka med ullfyllning. De kallar fyllnadsmaterialet Swisswool och jackan Ortovox piz Boval. Jag gillar tanken med naturmaterial och ull är verkligen inget undantag. När det gäller värmeplagg är annars dun en favoritfyllning men vill man dra värmeplagget utanpå en saltindräkt torrdräkt känns det lite väl elakt mot dunet. Därav tanken på Ortovoxjackan. Dessutom fanns/finns den i finfärgen orange. Eller egentligen är den tvåfärgad, i mitt fall är ena sidan orange och andra klarblå. Ortovox måste tänkt lite konstigt här för används blå sida utåt har man tre fickor men används orange är det bara en (bröstfickan) 😉 Nåja, jag är rätt nöjd med en enfickig jacka i finfärg.

Den har hängt med i två-tre år, ganska många gånger på kajaktur men även som vardagsjacka och lite blandat. Jag gillar den verkligen. Loftet är inte jättehögt eller jättebrett och därmed är inte isoleringen extrem men ofta tillräckligt (är det kallt sitter vi som bekant oftast hemma i soffan). Jackan är ganska kort i modellen så egentligen inte optimal som värmeplagg men som sagt det räcker långt.

Swisswool består av 88% ull och resten, 12% polyester. Yttertyget är  100% plast i tunn ripstop-nylon.

Ortovox är mest kända för sina skidsäkerhetsprylar, typ lavinsonder, spadar och sånt. Men på senare år har de i alla fall utseendemässsigt ett helt okej utbud av kläder och annat mjukt. Jag är klart sugen på både ullunderställ och ulltröjor från Ortovox.

Där innanför nånstans
Där innanför nånstans

Ortovox kan man tokshoppa hos till exempel Outdoorexperten och Outnorth.

Lämna ett svar