Örö i Misterhults skärgård

 oro-orkideer-adam-eva orokvall

Örö i Misterhults skärgård har många paddlare hört talas om. Många paddlare (och andra) har vistats, och trivts väl, på ön längst i havsbandet. Vi hade paddlat förbi men inte varit i land i byn förrän 2004 då vi träffade på ett gäng paddlare strax väster om, i krokarna av Lilla Brändö, som berättade om Örö och Wiströms pensionat. Vi provade sen på Örö förstaadventshelgen under skapligt många år och besökte även Örö sommartid för övernattning men även dagspromenader och övernattningar på klipporna i norr.

Wiströms finns kvar men driver pensionatet i begränsad omfattning numera.

Örö är dock en fantastisk ö på många vis. Den lilla byn innehåller ett 20-tal fastigheter och det lilla sundet i öster är mysigt att paddla genom. Ön är även väldigt fint att promenera runt. Till skillnad mot många andra öar i Misterhults skärgård dominerar här lövträden och är även en rejält blommande ö under rätt årstid, massor av vitsippor, och massor av Adam & Eva.

Besök Örö för en finfin naturupplevelse och en resa lite bakåt i tiden till hur det var i en liten fiskeby i skärgårdsbandet förr.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera