Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Örö i Misterhults skärgård

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Örö i Misterhults skärgård har många paddlare hört talas om. Många paddlare (och andra) har vistats, och trivts väl, på ön längst i havsbandet. Vi hade paddlat förbi men inte varit i land i byn förrän sommaren 2002 då vi träffade på ett gäng paddlare (tror de var från Kalmar Kanotklubb) strax väster om, i krokarna av Lilla Brändö, som berättade om Örö och Elisabeth & Owe Wiström som driver Wiströms pensionat. Vi provade sen på Örö förstaadventshelgen under skapligt många år och besökte även Örö sommartid för övernattning men även dagspromenader och övernattningar på klipporna i norr.

Wiströms finns kvar men driver pensionatet i begränsad omfattning numera.

Örö är dock en fantastisk ö på många vis. Den lilla byn innehåller ett 20-tal fastigheter och det lilla sundet i öster är mysigt att paddla genom. Ön är även väldigt fint att promenera runt. Till skillnad mot många andra öar i Misterhults skärgård dominerar här lövträden och är även en rejält blommande ö under rätt årstid, massor av vitsippor, och massor av Adam & Eva.

Besök Örö för en finfin naturupplevelse och en resa lite bakåt i tiden till hur det var i en liten fiskeby i skärgårdsbandet förr.

Lämna ett svar