Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Örö i Misterhults skärgård är en fin örackare som ligger längst ut i öster. En fin ö med rikt växt- och djurliv, med promenadstig runt ön. På sydsidan ligger byn som är en gammal fiske- och lotsby. Byn ligger skyddad med en liten mindre ö utanför vilket gör att nästan alla husen har ett skyddat sund där de kan gå in med båtarna. Som många andra små fiskebyar i skärgården ger byn ett verkligt mysigt och gediget intryck.

Men det Örö numer är mest känt för är nog ändå Wiströms. Owe och Elisabeth Wiström bedriver sen ett tiotal år tillbaka pensionat på Örö. Owe är uppvuxen på ön och har fiskat i krokarna hela sitt liv, och både han och Elisabeth har såklart bra koll på sina omgivningar.

Flatrökt ål på mörkt bröd. Supergott
Flatrökt ål på mörkt bröd. Supergott
Elisabet matar hönsen
Elisabet matar hönsen

Hos Wiströms går det att köpa glass sommartid, käka lunch, hyra boende eller köra helpension. Och glass kan man ju bara paddla förbi och handla men boende och käk kräver bokning i förhand. Det är INTE som en lunchrestaurang i stan 😉

Boendet sker i blandade former i små och stora hus, lite som att bo hemma hos någon även fast Owe och Elisabet har ett eget hus vid sidan om. Maten är verkligen hemmalagad och det som kommer från havet har som regel Owe fiskat upp. De lagar mat och bakar och fixar med stor omsorg och det brukar bli mycket bra resultat.

När vi är i krokarna försöker vi kika förbi, och de senaste snart tio åren har vi tillbringat advent därute. Då brukar vi kombinera med 1-2 nätter i tält och så ett dygns helpension på Örö. Superfint. Dessutom har de en riktigt kool bastu därute. Vedeldad såklart, ute på en brygga, och när man är badsugen är det bara att öppna en lucka i golvet. Smidigt!

Bastun på bryggan, golvluckan syns inte på bild men är kanonfräck

Vi gillar verkligen både Örö och Wiströms. Riktigt mysigt ställe med riktigt mysiga människor och riktigt god mat. Rekommenderas verkligen! Vi brukar paddla dit, men de kan hämta om man inte vill ta sig dit för egen maskin. Förra året blåste det en del när vi skulle hem och då lastades en del kajaker på båten hem. Smidigt.

Snart är det första advent igen och då hoppas vi det blir lite lagom med snö och lite sol! 2010 hade vi mycket snö men tidigare år har det varit mest barmark.

En solig aprildag på Örö är inte heller fel
En solig aprildag på Örö är inte heller fel
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera