Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ormvråk utanför fönstret

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Ormvråk spanar
Ormvråk spanar

En Ormvråk landade precis utanför sovrumsfönstret flera gånger idag, den har nog hittat nåt spännande där. Smidigt när man kan fotografera fåglar så enkelt.

Oftast när man använder teleobjektiv tycker i alla fall jag att det är för kort brännvidd, men i detta fallet fick jag faktiskt zooma ut med telezoomen 100-400 för att få med hela.

Det kan ju tyckas lite snobbigt och ängsligt att skriva att det är en Ormvråk när vi tidigare konstaterat att det bara finns tre sorter; pjodd, ånka och havsörn 😉

Ormvråk

12 svar på ”Ormvråk utanför fönstret”

 1. Skulle möjligtvis även vilja kalla ”Havsörn” aningens onödigt tillkrånglat – bara örn duger väl i de flesta sammanhang utanför 300-klubben. O så blir det mindre risk för sammanblandning med ånkan..

  Nice pics!

  Svara
 2. Finns inget som imponerar på stadsborna så som när man, med aningens kisande blick, artbestämmer nåt litet skröfs på himlen ett par kilometer bort och utan darr på läppen utbrister ”örn..”.
  Funkar varje gång..

  Svara
 3. Hej! Gammalt material nu förvisso, så jag vet inte om någon läser det. Men fågeln på bilden är absolut ingen ormvråk, utan en juvenil bivråk.
  Observera särskilt de arttypiskt skyddade ”näshålorna” liksom det befjädrade främre ansiktspartiet. Den gula vaxhuden och mörka ögonfärgen berättar att det är en juvenil fågel (ungfågel).

  Svara

Lämna ett svar