Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Optimus Stella+, ett måndagsexemplar?

Beställde ett Optimus Stella+ kök på mässan FairEnough hos GetOut i början av maj. Köket skulle levereras snart…

Det dök upp i förra veckan, proveldade det hemma och det gick fint, verkade lovande.

Ett hyfsat lätt och litet markgaskök, som blir litet hopfällt och hoppackat. Smidigt att det blir så platt och bra med piezotändningen som sitter vid gasflaskan.
Provade det på helgens tur vid Orust, vid matlagningen på fredagskvällen tyckte vi det förde onödigt mycket oväsen och det tog lång tid att få maten klar.

På lördagen gick det bättre, nu lät det inte så mycket längre och det verkade ge bättre effekt. Trillade dock av en ”klämma” som satt på slangen mot själva köket… Var ingen fara för funktionen, men på ett alldeles nytt kök?

På söndagens morgon tog gasen slut, jag bytte till en liten 100g reservflaska och när jag skruvade på den läckte det gas på alla möjliga håll och kanter, inget kul, men till slut fick jag fyr på köket och det gick som det skulle. Men piezotändningen bråkade oxå en del.
Är fortfarande sugen på ett Stella+, men det måste ju funka lite bättre än så här?! Förhoppningsvis är det jag som fått ett måndagsex. Eller så är det handhavandefel? Eller har kanske Optimus haft lite för bråttom att få ut sina nya kök?

Vi får se, Stellat skickas tillbaka till GetOut/Optimus i veckan, kontakten med GetOut funkade som vanligt bra..

Hoppas att det kan finnas ett fungerade Stella+ i kökspåsen till hösten. Så länge tror jag att jag ska testa ett MSR WindPro.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

6 svar på ”Optimus Stella+, ett måndagsexemplar?”

 1. Det är inte broren som mixtrat med köket efter att ha lyssnat lite för mycket på Timbuktu?

  ”chilling köpte ut folköl för han var äldre
  så satt vi på samma ställe hela lördagskvällen
  jon boffa gas,”

  Kanske dags att damma av Trangiat?

 2. hehe, ja så är det kanske, får kolla upp det där, tyckte väl det gick åt mycket gas.

  Trangiat är avdammat, ligger i en dammfri påse i klädkammaren!

 3. Hej! Jag vet inte om det är bara köket som det är fel på. Jag har förut använt 100gr. flaskor till lampor mm. Numera är alla de produkterna slängda pga att jag tycker att flaskanslutningen är totalt livsfarlig!!!!. Jag har haft mer än ett tillbud där flaskan har varit tom efter en kort användning(=pysläcka). När man tänker på att man ibland förvarar dessa saker i täta påsar/packytrymmen i timmvis så anser jag att denna produkt borde förbjudas.
  Den är livsfarlig och fungerar dessutom inte när temperaturen kryper ned mot nollan. Flaskan blir iskall pga dekompression och gasen förblir i flytande form. Passar bäst inomhus på mässor (med bra ventilation). Stora (>2Kg) flaskor fungerar bra. De har en tillförlitlig anslutning och lider inte så mycket av att man tömmer dem i sval miljö. Tyvärr är de pga storlek och vikt inte aktuella i kajaksammanhang.
  Igge

 4. I detta fallet tror jag dock det är köket. Verkar som om Optimus har haft (har) strul.

  I övrigt tycker jag de små glasflaskorna fungerar bra, har använt 100, 220 och 440g ganska flitigt de senaste åren på lite olika kök och lyktor. På vintern är de ju lite besvärligare att använda, så då kan ju alternativ vara lämpligt.

 5. En liten gasslekkasje i kajakken og en gnist fra statisk utladning og du sitter på den Opti-(mus)male torpedo !
  Bort med gass fra kajakken !
  Helsning og takk for mange gode reportasjer.

Kommentarer är stängda.