Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Olympus Tough 8010 & Tough 6020

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Olympus Mju Tough 8010 och 6020 heter Olympus senaste vattentäta och extra tåliga kameror. 14 megapixel har de både liksom zoomobjektiv med motsvarande 28-140mm omfång.

Inbyggt internminne på 1 respektive 2GB verkar de oxå ha, men även plats för minneskort. De ska klara ner till 10 meters djup och att tappas i marken från 2 meter höjd samt klara av kyla ner till 10 minusgrader.
8010 har även djupmätare och lampa för undervattensfilmning. lyser upp vid undervattensfilmning.

Olympus har, som en av få, objektivlock på sina vattentäta kameror, vilket ökar chansen för bra bilder utan vattendroppar med en faktor på femhundrarton ungefär. Vidare har de touchkontroll (tap-kontroll) där det räcker med att slå lätt på kameran för att ställa in en del funktioner vilket är smidigt med handskar eller vantar.

Rekommenderat cirkapris är 4.600kr för Tough 8010 och 3.500kr för Tough 6020. Säljstart sker i slutet av februari 2010.

Ingen av dem verkar dock finnas i orange…

www.olympus.se

6 svar på ”Olympus Tough 8010 & Tough 6020”

 1. Nu ännu bättre formula…Det känns igen på något vis. Min 8000 rostade efter c:a två veckor i Thailand. Hoppas efterföljaren verkligen är tuffare.

  Svara
 2. Bruksanvisningar är för sissies..
  Märkt nåt med den blåa Canonen ännu..? Jag har ju bara haft min i ett halvår men den ser rätt pigg ut fortfarande. Den gamla ixusen var nog med i 5 år utan att se skymten av någon sköljning..

  Svara
 3. Canonen är ju lite svårstartad ibland när temperaturen är under tio plus. De lyckade dock inte hitta nåt fel på verkstan så vi får väl se hur länge den får hänga med.
  Lite saltavlagringar på den med, går inte att få av rem-pluppen så den fick nog oxå lite stryk i norge.

  Svara
 4. Hmm.. nu går väl min saltgräns strax norr om Koster ungefär men kylan har jag inte haft några problem med. Lite hal och för många fåniga färdiga program men annars rätt nöjd hittills..

  Svara

Lämna ett svar