Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Olika prioriteringar

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Det är både roligt och lite märkligt det här med hur olika prioriteringar vi gör. Och hur olika man kan tycka om både det ena och det andra. Vad gör du för val?

Vi har själva valt att jobba lite mindre och vår plan är att jobba ungefär halvtid. Just nu är det mindre än så, men det där kan ju ändra sig efterhand.

Många tycker det är märkligt; hur får ni det att gå ihop? det skulle vi aldrig klara? vår ekonomi går jämnt upp varje månad osv osv…

Samtidigt köper man ny bil eller nya bilar var tredje år eller oftare, renoverar köket och/eller badrummet för en kvarts miljon och lånar upp eventuella värdeökningar på huset så fort det går (för räntan är ju såå låg…). Många letar efter saker att shoppa.

Enkel matematik (plus och minus) och grundläggande ekonomi skulle nog behövas läras ut mer!

Sen är såklart det här med prioriteringar väldigt olika. Det är dock väldigt vanligt att många säger att de skulle vilja ägna mer tid tillsammans med sin familj, sina barn, sin släkt, sin(a) livskamrater, kompisar, vänner. Många vill även hålla på mer med sina hobbies osv. Men ändå så ägnas det så enormt mycket tid till konstiga saker. 

Lämna ett svar