Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ökat intresse för naturen i Coronatider

De flesta som vistas ute i naturen då och då har nog märkt att det är fler som är utomhus nu och fler som varit utomhus den senaste månaden. Att vi ombeds hålla distans till varandra för att undvika smittspridning gör att vara ute i naturen fått sig ett uppsving.

Såklart superkul att fler och fler hittar ut och att fler och fler verkar tillbringa mer tid hemomkring och med familjen. Tråkig anledning förvisso men vi får hoppas att en del får upp ett naturintresse som består även efter Corona/Covid-19. Ju fler som gillar naturen desto bättre. Det man gillar vårdar man som regel.

I våra hemmakrokar märks det stor skillnad, framförallt på helgerna och främst uppe kring sjöarna Västersjön och Rössjön. De flesta håller sig dock ganska bilnära 😉 En fördel med Hallandsåsen och häromkring, om man ska vara lite egoistisk, är att det inte finns så mycket uppmärkta leder/stigar och då kommer inte fullt så många. Vi har inte varit iväg vid Kullaberg eller Söderåsen men där är nog riktigt fullt på stina ställen.

Natursidan har skrivit lite om det: https://www.natursidan.se/nyheter/sa-klarar-naturomradena-det-okade-besokstrycket/

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Ökat intresse för naturen i Coronatider”

  1. Vi gillar naturen men helst den vi havet. Men när vi nu tvingas vara i SE även när det är kyligare temperaturer så blir det vandringar även i skogen ibland. Underbart att fler rör sig utomhus. Hoppas det består!

    Svara
    • Gött när man hittar det man gillar. Vi gillar nog all typ av natur. I år har det blivit väl snålt med vinterfjäll bara men det får vi förhoppningsvis möjlighet att ta ikapp nästa år 🙂 Bra med tvång ibland så fler inser hur fint det är i sverige och att det finns massa fina ställen nära. Vi får hoppas naturintresset består, risken är väl att de flesta går tillbaka till ”normalt” igen…

      Svara

Kommentera