Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Oj, vad tiden går fort…

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Var det inte nyår precis? Och nu är det ju snart maj… Helt galet. Och snålt med paddlandet har det varit oxå, loggen säger cirka 200km och åtta tältnätter!! Fortsätter det i denna takten blir årets utfall riktigt pinsamt!


Sitter och försöker rensa det sista bland bilderna som vi ska visa på FairEnough i helgen, det går sådär, att ta bort de sista 20 bilderna är det svåraste. Men det funkar nog, runt 150 bilder ska jag väl kunna bläddra fram på trekvart. Vi kör på ett gammalt tema; ”ett paddelår-paddla året runt”. Vi är i Bodafors hela helgen, så är nån tjötsugen är det bara att komma förbi. Ser ni nån med oranga skor och tre millimeters ”frisyr” (nyklippt, slut på hippiefasonerna) kan det vara jag (pia har längre hår och annan skofärg).

FairEnough som arrangeras av GetOut brukar vara en trivsam tillställning och det tror jag det blir i år igen (hoppas vi inte kvaddar det med våra bilder). Väl värt ett besök, förutom att det brukar vara en mysig och gemytlig stämning finns det ett bra prylutbud, dels en hel del ”vanliga” prylar men även några märken som bara finns hos GetOut; Western Mountaineering sovsäckar, Granite Gear ryggsäckar mm samt GSI Outdoors. Jag hoppas på lite prylspan, träffa lite nya och gamla bekantskaper, mycket tjötande och kanske lite shopping light. Svante Lysén, Lars Fält och Jörgen ”fjäderlätt” Johansson finns oxå med i programmet.

I övrigt har kajakflottan minskat med en styck idag, lite tragiskt kanske, men samtidigt lika bra att det som inte används här kommer till användning hos någon annan. Fortfarande har vi nån kajak kvar som söker ny ägare. Konstigt det där; den kajak vi trodde skulle vara lättast att sälja ligger kvar och samlar damm och den som vi trodde skulle värma hyllan längst försvann fortast… Men det hänger kanske på färgen, de tråkiga färgerna verkar mer lättsålda… 😀

Annars verkar det vara fullt upp med mässor och sånt framöver, FairEnough är nu till helgen, helgen efter, 3-4 maj, anordnar Västerås Kanotförening mässa, helgen därefter, 10-11 maj är det kajakdagarna i Stockeboda och helgen därefter, 17-18 maj, anordnar KajakEvent i malmö sin mässa. Den 24 maj är det dags för Kanot Väst i Göteborg, som anordnas av Dalslands Kanotmaraton, tanken är nog som KajakDagarna fast för västkusten. Synd att det inte finns några kajakdagar och/eller kajakmässa som kan locka till sig både företag från väst- och ostkusten, så himla långt är det ju inte mellan. Sen i början av juni är det Nytäppetträffen!

Och många kajakuthyrare och/eller säljare verkar ha kajakprovardagar i maj, surfa runt bland länkarna och se om det finns något nära dig.

0 svar på ”Oj, vad tiden går fort…”

 1. Ja tiden har verkligen rusat den här vinter/våren – och jag som trodde det bara hade drabbat mig pga verkstadsfotbojan. Har inte ens kommit upp i era km och tältnätterna ska vi bara inte tala om..
  Men nu får det väl bli lite ändring va? Kommer nog att sjösätta i helgen och sen blir det till att komma ikapp med paddlingen i a f..
  / Ulf

  Svara
 2. Kermit har idag, i nya händer, känt på skäldervikens vatten, tvärr så va det ju inga vågor men tur va kanske det… kunde bilvit kallt. /Martin

  Svara
 3. Ja, vi får hoppas på bättring. Några tältnätter kring valborg/1:a maj låter som en start på ”det nya” 😉
  Kanske St anna? Koster? Mr Hult? Gbg södra? eller var nu vädret kan tänkas bli finast.

  Och kanonbra att Kermit får känna på lite vatten

  Svara
 4. Blir inte vädret alltid finast vid Koster? 😉
  & det har ni säkert hört vid det här laget men det blir inget tältförbud enligt det reviderade nationalparksförslaget, jippieeeee!!!!!!!!!!!!
  Ses i helgen!
  /helena

  Svara

Lämna ett svar