Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Odlingstunnel – plasten på och bäddar på plats

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

 Härom dagen kom vi ytterligare en bit med Odlingstunneln. Plasten/väven åkte på och vi fick den på plats som tänkt. Lite trixigt här och där men på det stora hela inga konstigheter.

Fick även in en del odlingsbäddar, några hemmasnickrade och lite pallkragar. Nu har vi en som är cirka 275×80 som står i bakre kortänden och så en 290×75 längs ena långsidan. Och så två pallkragar än så länge. Till att börja med ganska luftigt men vi ställer nog in ett bord, i alla fall till i starten för lite plantering och pyssel. Troligtvis kommer vi odla en del i krukor och spannar med.

När vi plockade upp väven kom vi på att det var stor öppning i båda ändarna, vi har bara räknat med en. Klar bonus även om vi troligtvis kommer använda endast en mestadels.

Odlingstunneln är alltså 6x3x2 meter och vi köpte den från Ebay uk, rimligt pris, snabb leverans och visst känns den lite enklare men det kommer nog duga alldeles utmärkt till att börja med.

I botten av tunneln har vi lagt flis, både egentillverkat i nyköpt kompostkvarn men även sånt som vi hämtat när det kalhöggs i närheten och det kördes med stora flismaskiner.

Lämna ett svar