Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Odlingspinnar

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Planteringspinnar av hassel
Planteringspinnar av hassel

Vad och var man sår kan vara idé att hålla lite koll på. Det finns såklart mängder med färdiga markeringspinnar, odlingspinnar, skyltar att köpa. Mycket är tyvärr i plast och ser ganska trista ut.

Vi gör oftast egna. Ut och knipsa några grenar/pinnar, oftast hassel. Kapa i lagom längder, tälj till en jämn yta för att skriva på. Får de torka några dagar är det som regel enklare att skriva på. Fungerar fint att skriva med både blyerts, bläck eller kulspetspennor. Gäller bara att hitta nåt att skriva med som är beständigt, lätt hänt att all text bleknat bort i mitten av juli och då kan det vara en utmaning att hålla reda på vad som såtts 🙂 Har man lite bättre framförhållning kan det vara idé att tälja till pinnarna och sen låta de torka. Då håller skriften bättre. Längre hållbarhet blir det också om man bränner in texten på pinnarna med en lödkolv eller glödritningspenna.

Fungerar fint både inne i krukor, i odlingstunnel eller för att markera rader ute i landen.

Enkelt sätt och lätt att skaffa nya! 🙂 några av pinnarna gror i landen men det gör inget bara att plantera dem om man vill eller dra upp dem. Vill man håller de ett par år eller så låter man dem komposteras och så gör man nya! Material finns det gott om 🙂

Lämna ett svar