Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Att odla sina egna snittblommor har blivit poppis de senaste åren, bara runt oss finns det 4-5st som har gårdsförsäljning eller blomsterkiosk. Jag har alltid gillat blommor och när man har dedikerat några delar i trädgården till just snittblommor är det så mycket enklare och roligare att plocka och göra buketter till sig själv och andra, än att ta ur rabatten 🙂

I år gjorde jag slag i saken. Mycket inspirerad av #snittblomsodlareisverige och #slowflower på instagram, så beställdes frön, efter att under några timmar (dagar) tittat igenom vad jag skulle vilja ha och vad som rekommenderades till just snittblommor. Tre upphöjda bäddar förbereddes (de fanns sen tidigare) det blev galler på två av dom, preppade med näring och planterade några försådda plantor och några frön såddes på plats.

Bland det som beställdes fanns sommarmalva, blomstermorot, dahlia, solros, rudbeckia, zinnia, blomstertobak och tre olika rosenskära.

En massa vallmo försådde jag oxå, de hamnade dock inte bäddarna utan lite överallt i trädgården.

Det blev så bra!!! Jag är helt såld. Älskar att fylla huset med blommor och sätta ihop buketter att glädja även andra med.

Det här kommer jag att fortsätta med. 😀

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar