Ocean Paddler Magazine – kunde varit bra

Ocean paddler

När Oceanpaddler startade för några år sen tyckte jag det var mycket lovande, men efterhand har glöden och intresset svalnat avsevärt för min del och jag tror till viss del att det gjort så även för dem.

Ett tag tyckte jag de hade bra bilder och intressant innehåll, även om innehållet ofta tenderade att bli väl långrandigt. Till att börja med tryckte de de bra bilderna extra stort och bilderna kändes välbehandlade. Tyvärr körde de länge med svart bakgrund och vit text och det är ju lite svårläst när man till 99% är van vid att läsa tvärtom och det blir ju inte bättre när texterna drar iväg i längd. Jag tröttnade nog rätt tidigt och orkade inte tröska igenom de långa texterna, och bilderna verkade bara bli mindre och mindre.

För ett tag sen ändrade de sig och bytte till vit bakgrund och svart text, kändes lovande, men jag orkade ändå inte läsa, textmassorna blir bara mer och mer och bilderna mindre och mindre och sämre och sämre. Jag menar; gör man en tidning borde man väl i alla fall kunna lägga några minuter på att få bildmaterialet bra.

Men det är inte bara det, den är svårläst tycker både jag & pia, de använder nåt rakt typsnitt som är tråkjobbigt att läsa, dessutom med svajande högerkant gör det extratrist. Och färgade rubriker, mellanrubriker och citat gör i alla fall inte oss lyckliga.

I senaste numret (issue 14) finns en artikel som heter “bear conservation and safety” som är på tre sidor varav cirka 90% av de tre sidorna upptas av text, resten är rubrik och två små halvkassa bilder… Jag menar; vem läser det? Då får man ju verkligen vara björn-nörd?! Och då har man förmodligen redan koll på det som skrivs.

En annan artikel handlar om Five star training with Gordon Brown. Skriven av Wenley från Spanien och med en del bilder av Carin på Horisont Kajak. Jag har läst Wenleys blogg, han skrev ofta tidigare men har nu tappat tempot lite. Men hans blogginlägg är roliga, välskrivna och med roliga bilder. Men den här artikeln känns väldigt “pratig”, varför redigerar man inte ner det? Här är det nio sidor totalt och typ sju sidor text… och i vanlig ordning orkar man bara läsa hälften… Några av bilderna har jag sett hos Carin tidigare och där har de varit bra, men i tidningen ser det inte alls skoj ut.

Det är säkert till viss del så att det är kompisar och kompisars kompisar som skriver och fotograferar och efterhand börjar det bli svårt att få fram mer material från den gruppen.

Synd. Kunde blivit en bra tidning, men då behövs det nog krafttag när det gäller bildbehandling, textredigering och även layout. Men allt sånt finns det ju kurser för så det är bara att ta tag i. Nu vet jag inte när vår prenumeration går ut, men när det är dags att förnya tror jag att det blir 50 pund på nåt annat som känns roligare och mer givande.

Är det nån som vill läsa senaste numret kan jag skicka över det vi har. Maila mig så skickar jag till första mailaren.

www.oceanpaddlermagazine.com

Ocean paddler björnuppslag

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

8 tankar på “Ocean Paddler Magazine – kunde varit bra”

  1. SeaKayaker är ju en gammal klassiker, mer lättläst och lite mer välgjord tycker jag. Inte alls så tunga texter som OceanPaddler.
    Vill man ha långa texter utan bild så tycker jag en bok är bättre, kanske Gordon Browns till exempel.
    Adventure Kayak magazine prenumererade jag på ett tag, har för mig den var rätt okej.

    Svara
  2. Det är nog mest Lars som skjutit bilderna i OP, tror jag faktiskt. Det är han som skjuter typ 90% av alla bliderna på sajten och bloggen oxå. Sen är det Bengt som gör resten av jobbet. Men det fanns fler sakfel i den artikeln, tyvärr. Vi jobbar på en rättelse, men det ser ut att gå lite trögt…

    Svara

Kommentera