Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nytäppetträffen

Nytäppetträffen arrangerades av Kajaksyd första gången 2005 (20-årsjubileum 2024 alltså), då inne på badplatsen vid Nytäppet. Sedan dess har träffen varit ute på Östra Bokö. En mycket trevlig träff på en mycket trevlig plats. Tiden är KristiHimmelfärdshelgen eller Kristiflygarehelgen. Oftast fint väder men sällan för varmt i vattnet 🙂

Några år har det varit mycket arrangemang med kurser, utflykter, yoga, tältbastu, kockar som fixat mat och diverse annat. Andra år har det knappt varit något schema alls. Perfekt alltså. Kom dit och häng och ha det, och gör det så bra som det går och du förtjänar 🙂 Från 2024 är det Friluftsfrämjandet i Karlshamn som står för Nytäppetträffen.

Östra Bokö är en perfekt plats i Hällaryds skärgård vilket gör att träffen passar alla. Nära landbacken med bara någon kilometers skyddad paddling från Matvik och stranden i Nytäppet och det går även båt/färja ut ibland. Liten skyddad skärgård där det är lätt att paddla kort eller långt efter behov 🙂 Fint att snirkla runt i närskärgården med Tärnö, Bokö, Harö med flera fina öar. Järnavik, Tjärö, Karlshamn med mera är också inom paddelavstånd för en dagstur.

Som sagt inte så mycket program men det brukar bli trevliga grupppaddlingar, plask och lek, räddningsövningar efter behov och intresse, snack runt lägerelden osv.

På Östra Bokö finns gott om plats för tält, eldplatser, bryggor, rinnande vatten, toaletter.

Uthyrning av kajaker finns hos närbelägna Nytäppet. Vill man hyra en bit ifrån så finns det även uthyrning hos Paddelkompaniet i Järnavik och hos Svalemåla stugby.

Nytäppetträffarna vi besökt