Toppluvepaddlare i Nelo Waterman K2
Toppluvepaddlare i Nelo Waterman K2

Vi höll på att fastna på Valö men lyckades slita oss loss, efter en runda hemomkring landade vi borta i Blekinge på lördagseftermiddagen. Slog följe med Göran från Kajaksyd ut till Ö Bokö. En del folk på plats och en hel del ute och paddlade. Efter lite snabbt prat & tjat och sen lite lunch hittade vi en skojig tvåmanskajak att prova. En Nelo Waterman som Kajaksyd hade på plats, vi tog den och körde lite hit och dit i skärgården en sväng. Det var riktigt skojigt. Trötta blev vi oxå och det är ju inte vi toppluvepaddlare vana vid 😉

Familjen Henriksson/Johnsson i nyinförskaffad K4; VKV Yoo-A-Kim. Kul att alla kan få följa med
Familjen Henriksson/Johnsson i nyinförskaffad K4; VKV Yoo-A-Kim. Kul att alla kan få följa med

Tillbaka på Ö Bokö hade fler och fler hittat tillbaka, blev bad och tältuppsätting och som tur var hade ingen tagit bästa tältplatsen.

Blev en go eftermiddag i solen med snack med gamla och nya bekantskaper från blandade hörn, lite Malmöiter, Helsingborgare och Blekingebor såklart. Eftermiddag blev kväll och så småningom tunnades de vakna ut på ön och vi kröp ner i säckarna.

Ett middagsgäng
Ett middagsgäng
Nattkajaker
Nattkajaker
Morgonyoga
Morgonyoga
Finväder utanför Tärnö
Finväder utanför Tärnö

På söndagsmorgonen körde de som vågade Yoga medan jag slöade med kaffet i tältöppningen. Vi hängde kvar medan ön tömdes på folk men kom även vi iväg nästan sist. Paddlade ut och rundade Tärnö, var klart skumpigt och riktigt skoj på utsidan i den sydliga vinden. Pausade på nordostspetsen i go sol innan vi drog vidare och landade på Fölsö för natten. Var inte säkra på soltillgången på Fölsös klippor på kvällskvisten men solen vågade sig dit och det var supergött i lä.

En go kväll på fin ö med bara fåren som sällskap då skärgården snabbt tömdes på söndagens kväll. Rätt gött att vara kvar lite extra efter helgen, även om det inte är knökfullt så blir det lugnare i skärgårdarna när vardagen tar vid.

Tält på Fölsö
Tält på Fölsö

Måndagsmorgonen bjöd även den på finväder och vi slöade lite på klipporna innan vi kom iväg. Tog oss bort till skären öster om Bockö för långlunch med bad och solslöande innan vi drog oss in mot Matvik igen.

Måndagslunchställe som fårduga ;)
Måndagslunchställe som fårduga 😉

Ännu en go Blekingerunda. Trevligt med Nytäppetträffen och att träffa lite sydliga kajakvänner. Lagom nivå med program och aktiviteter tycker jag, det finns lite för de som vill ha tider att passa medan man annars lätt kan drälla runt som man önskar.

Dessutom är det inte fel när det är riktig sommarvärme i både luft och vatten! Som någon skrev på Facebook “Jag blir så glad av sommar”. Det stämmer verkligen, jag gillar verkligen alla årstider men visst är det extra gött nu när man kan paddla runt i shorts & t-shirt, bada en sväng när man vill och ligga och slöa på solvarma klippor eller ängar.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera