Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nytäppetträffen 2005

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

För första gången ordnades Nytäppetträffen i Blekinge strax öster om Karlshamn. Med tanke på att det var första gången var uppslutningen bra, med totalt 40-50 besökande under helgen; några var där hela tiden medan andra bara var nere en kort sväng för att kika eller provpaddla en kajak.

050527-050529. Jag och Magnus körde från nordvästra skåne på morgonkvisten och var klara i vattnet i Norje vid 11-snåret. Paddlade österut i strålande solsken, medvind och sommarvärme! Sparkdräkten fick finna sig i att vara nerpackad i kajaken.

Lunch med dopp på Stärnö, paddlade inom Kastellet i Karlshamn och sen bort till badplatsen vid Nytäppet; först på plats. Men inom ett par minuter kom Mårten och Hugo farande och strax därefter Eva från Tjörn. Mårten bjöd in till våfflor hos Göran/Kajaksyd och det lät ju inte dumt efter en liten paddeltur.
Vi slog upp tält, drack SM och hade det gött i solen.
Framåt kvällningen dök Pia upp (hennes arbetsgivare har fått för sig att fredagar är arbetsdagar…hoppas det går över) samt några från MKK; Sören, Göran och Leif och framåt nattkröken kom Jörg och Stefan från Linkeboda.

På lördagsmorgonen var det fortfarande soligt och vindstilla, jag och Mårten var uppe först och tog en kort paddeltur i de närmaste vikarna. Efterhand dök det upp lite fler kajakister; från Malmö, Helsingborg, Blekinge, Nässjö med mera

Vid 11-snåret var det ett gäng på närmare 20 personer som paddlade ut mot Tärnö, några tog en kortare tur vid Nytäppet. Vi fick en fin tur utmed Bockö, Harö och lunch tog vi på Tärnös sydsida, riktigt varmt och gött.
Blev lite snirklande bland stenarna och jag konstaterade glatt att Clapotisen är mycket lättsvängd och nu har den dessutom fått sina första repor (detta var andra paddeldagen för den) På vägen tillbaka stannade de flesta för glass-shopping på Tärnö medan jag och Pia paddlade på insidan av Harö och gick iland på Bockö. Bockö är en mycket fin ö speciellt så här års med blommande fruktträd, jättemysigt.
När vi kom in till Nytäppet kom resten av gänget oxå, eller de flesta i alla fall; några tyckte nog det sociala ”trycket” blev för stort och valda att tillbringa natten ute på nån kobbe.

De flitiga bytte om och kastade sig i kajakerna för rollar och plaskande, vi andra nöjde oss med en pilsner och kanske en SM…
Flera provade Clapotis och de flesta verkade tycka det var en trevlig kajak, och det är ju kul, speciellt för konstruktören! För min del räcker det långt att jag själv är nöjd 😉
Ett gäng från Kalmar KanotKlubb kom paddlande, de hade startat i Ronneby, trevligt att träffa dem! De valde dock att sova ute på Bockö för att få lite ”tur”-känsla.

Lördagskvällen bjöd även den på perfekt väder och mycket tjöt kring elden och kajakerna; vilken är snabbast? vilken svänger snabbast? vilken rollar enklast? kan man dricka saltvatten? Är det skitfånigt att tävla i kajakpaddling? är träribbor eller glasfiber bäst? är det mesigt att äta på krogen om man paddlar blå bandet? är det klent att handla om man är ute på en 2-veckorstur? är pontoner skitbra? Är Magnus Fischer den ende som paddlar i Sverige? (med tanke på tidningarnas fokus), Hur lång kajak behöver man? hur bred kajak behöver man? Varför föredrar paddlare från MKK att tälta på dass-stigen? Varför är det löjligt att paddla fort? Varför finns det ingen skärgård i skåne?

Ja, diskussionerna gick med andra ord ungefär som vanligt när paddlare från lite olika läger/kulturer/bakgrund samlas 😀

På söndagen togs det återigen lugnt på morgonen, framåt 11-tiden började det dock röra sig i leden. Det ryktades om reporter/fotograf-besök så det flitiga kastade sig återigen ut i vattnet och plaskade flitigt… vi andra nöjde oss med en extra kopp kaffe! Jörg imponerade med att handrolla sin förlängda Isfjord utan problem; fräckt!

Så småningom blev det i alla fall lite paddlat. Jag & Pia tog en kort sväng runt de närmsta öarna för att sedan bege oss hemåt för att hinna med lite MorsDagsMiddag.
Ett gäng paddlade bort till Dragsö och Tjärö för lunch/fika och glassinköp.Jag tyckte träffen var mycket trevlig och tror definitivt det finns utrymme för en träff även i dessa delar av Sverige.
Träffen blir säkerligen en återkommande aktivitet, så sista helgen i maj 2006 är nog ett troligt datum?! Då blir nog träffen ute på en ö (Ö Bokö), och förhoppningsvis kommer det lite fler paddlare. Vi ses väl då? (om inte förr…).

Lämna ett svar