Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nyår på Valö

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Snart framme på Valö. Gött solnedgångsljus på årets sista dag
Snart framme på Valö. Gött solnedgångsljus på årets sista dag

Valö, Nyår 2007/2008

Nyårshelgen tillbringades på Valö i Göteborgs södra skärgård i trevligt sällskap och med massa god mat.

Jag och Pia landade på GKF ungefär samtidigt som Johan, Patric och Peter. Helena och Martin dök upp en stund senare.
Svag medvind var prognosen och det höll sig bra dessutom med tillägget sol. Efter en fika på GKF med lite inslag av PowerToolRace från
Youtube gav vi oss iväg med solen i ansiktet. En skön paddling söderut. Blev en snabbfika vid Donsö huvud och sen sista biten i ett alltmer snett ljus.

På Donsö. Valö syns till vänster
Donsöpaus
Helena på väg att landa sin helvita Qaanaq
Sjöboden
Sjöboden
Gott med sen och välförtjänt lunch
Gott med sen och välförtjänt lunch

Jag och Pia intog Sjöboden, de andra Lillstugan. Lite glögg i Lillstugan och sen matlagning i fyrhuset och ganska tidigt i säng (måste man verkligen vara upp till skamgränsen klockan 21?).

Jag och Pia tog en runda bort till Hultet innan solen kommit över horisonten, fint morgonljus, sen frukost åsså lite slappande
innan vi gav oss ut igen. Plockade fram lite sågar och började röja lite buskar. Så småningom var nästan alla på gång med buskröjning och det såg lovande ut med bränsle inför grillningen till lunchen. Men de krokiga besvärliga och desstom fuktiga pinnarna var svårtända. Men till sist
blev det en riktigt fin glödbädd och sen lunch vid 16-snåret… Då hade resten kommit; Jonas kom paddlande först och landade vid fyren. Ewa, Nils och Sara landade vid Hultet och kom spatserande över ön.

Samling i fyrhuset igen, glögg, varm&kall, skumgodis, hemgjort godis m.m. Är det nån som ska avge nyårslöften? Planer för 2008? och massa annat tjat.
Nån lovade mindre paddling, en annan att leva mer, jag & pia hade väl inga stora planer, men en grundtanke, grundplan, önskan, är mer tid utomhus, mer paddling och fler tältnätter. Annars var ett ganska bra och allmänt löfte: ”Jag skall skärpa mig!”.

Så småningom blev det mat; god mat, fin mat och mat i mängder och en trevlig kväll. Vid tolvsnåret spanade vi fyrverkerier; det var riktigt kallt ute i vinden, men väldigt klart så man såg hela kustremsan tydligt. Snyggt, men kanske lite väl mycket… Skönt att krypa in igen för efterrätt och lide ädel dryck innan vi somnade sött igen.

Dagen efter drog några tidigt för att slippa disken, andra stannade kvar ett tag. Ewa bjöd på pannkakor till frukost. När vi väl kom i vattnet vid ettsnåret tog vi vägen väster om Vrångö, mellan Styrsö och Donsö, Öster om Knarrholmen och in till Fiskebäck där Sara tog sig iland och vi andra tog sista lilla biten till GKF i nästan mörker. Det var motvind på hemvägen, men som tur var inte de 14 som prognosen löd några dar tidigare fast det tog ändå 3,5 timme tillbaka och vi var rätt sega på slutet.

Småruggig sjösättning
Småruggig sjösättning
Qaanaaq och Clapotis

En höjdarhelg. Skönt att ha alla smällare och raketer på lite håll.

3 svar på ”Nyår på Valö”

 1. (Det var i värst… Inget nyårslöfte om att uppdatera gôrsketafort? 🙂 )

  Förträfflig helg, som framgått av text och bild. Vad som inte framgår att det här och där finns små slängar av dåligt samvete och mycket tacksamhet för att hustomtarna ordnade med diskningen. Inte fan tänkte vi på det förrän vi var till havs igen (inte mycket annat att tänka på då det vankas motvind…).

  Tjingeling!
  Patric
  ps. Har skärpt mig lite idag, tror jag. 🙂

  Svara
 2. Näe, i år ska vi uppdatera görsketalångsamt så att ni andra får en chans att uppdatera före 😉
  Undantaget LillaBlå som uppdaterade redan i tisdags kväll.

  Svara
 3. Ser riktigt mysigt ut. Vi var fem pers ute på en nyårssväng i skärgården i mellersta Österbotten. Besvärande kall NO vind. Jag skojade med kompisarna att jag egentligen var ute på skridskorekognosering inför nästa veckoslut. Fem dagar senare skrinnade vi på samma vatten! Nu har det snöat!

  Svara

Lämna ett svar