Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nya vattentäta kompakter vinter/vår 2014

Lite nya vattentäta kompaktkameror är på väg ut på marknaden. Såklart man vill ha en vattentät kamera, så det inte bara blir landbilder. Visst kan landbilder vara kul men det är ju paddling som är det kuligaste 😉 Fler och fler kameror får nu inbyggt Wifi så det är lätt att trådlöst föra över bilderna till t.ex. telefonen och sen vidare ut på nätet. Smidigt sätt att få ut lite annat än telefonbilder på tur utan att krångla med sladdar.

Canon kommer med en Powershot D30. Vi skaffade Powershot D20 och har varit nöjda, har dock dränkt (sköljning hemma med öppna luckor…igen) den ena så det är läge för nåt nytt där.

powershot-d30

Ricoh kommer med uppföljare till Pentax WG-serie (jag visste inte att de företagen hängde ihop). De nya modellerna är Ricoh WG-4, WG-4 GPS och WG-20.

Olympus har Stylus Tough TG-850 iHS på gång.

Olympus 850 iHS
Olympus 850 iHS

Nikon kommer med Coolpix AW120 och S23Förra året kom Nikon med en vattentät systemkamera, den är jag fortfarande lite sugen på. Den ersätter inte en vattentät kompakt för den är inte pytteliten men för att ha lätt tillgänglig i fikalucka eller i sittbrunnen hade en sådan nog varit vettig.

Kan väl räkna med att Panasonic och Fuji också har nya kajakkameror på gång.

Är nog lite sugna på en GoPro också, får se om det blir nåt och om vi i så fall kommer igång och filmar med den.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

3 svar på ”Nya vattentäta kompakter vinter/vår 2014”

 1. Den lilla Canonen (eller vad man säger..) såg rätt nim ut.. Synd bara att de envisas, som de flesta andra, med att inte ha något linsskydd. Eller är det bara jag som alltid får feta tumavtryck o droppar på linsen..?
  Köpte den nya Nikon AW 1:an innan jul men har inte hunnit pröva den på tur ännu. Känns rätt ok i a f..

  Svara
  • Jo, Canonen funkar nog som benämning 😉 Linsskydd hade inte gjort nåt, men de har säkert problem att få det att funka bra till rimliga slantar. Tummarna kan man ju hålla borta därifrån men vattendroppar blir det då och då. Man får torka med liten wettexdux, doppa i vattnet, slicka, torka med understället osv så funkar det då och då!
   Ut och tura lite med dig så vi får se lite finbilder från dig och AW1:an!!

   Svara
 2. Jeg har også en Canon D20 og er super fornøyd. God batterikapasitet også i kulde. Tar gode bilder og tåler mye juling.
  Jeg synes bare det er fint at det ikke er noe beskyttelse på objektivet. Jo flere bevegelige deler jo større sjangse er det at noe går i stykker.
  Har aldri vært plaget med merker på objektivet. Kommer det vanndråper på er det bare å dyppe det i vann. Har heller ikke fått noen riper i glasset.
  Thumbs up 🙂

  Hilsen frode

  Svara

Lämna ett svar