Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nya torrdräkter från Kokatat

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Klippslöar
Klippslöar

Vi uppdaterade torrdräkterna härom månaden. För min del blev det en Kokatat Expedition i tomterött. Har trivts i min GMER (lite enklare utan luva m.m.) men var samtidigt lite trött på den kantarellgula färgen så nu blir det tomte ett tag!

För Pias del blev det en Kokatat GMER (Meridian), tvåfärgad vilket är lite halvnytt i sortimentet. Denna gången blev det med baklucka av bara farten även om Pia tycker det funkat bra utan de senaste åren.

Båda dräkterna har latexmuddar i både hals och vid handlederna, hela sockar för torra fötter. Dubbel midja har de också vilket kan kännas onödigt med tanke på att det blir lite sämre fuktutsläpp där och att vi sällan använder dubbelfunktionen.

Goretex är det, lika bra, vill ju få ut så mycket fukt som möjligt! Men andas gör de såklart inte, det gör inte kläder överhuvudtaget om det var nån som trodde det.

Kokatat finns hos skapligt många återförsäljare. Kolla Paddelkläder hos Outnorth.
Sen sommaren 2012 är vi hangarounds eller liknande till Kokatat Team men som ni vet så skriver vi, som vanligt, vad vi tycker och tänker 🙂

Provbadar våra nya Kokatat torrdräkter
Provbadar våra nya Kokatat torrdräkter

4 svar på ”Nya torrdräkter från Kokatat”

 1. Hm, såg ju lite piffigt ut med rött, o det börjar ju lacka mot jul också.. 🙂
  Är också inne på att uppgradera sparkdräkten framöver. Har kört med samma sen 04 och nu börjar det bli lite väl mycket andasfunktion i den. Var det någon annan anledning än färgen till att du valde expedition i stället för meridian? Står lite i valet o kvalet där..
  Hyggligt pris på prisjakt förresten..!

  Svara
  • Letar efter tomteskägg och säck som passar 🙂
   Jag har varit nöjd med Meridian så det var bara färgen (hade nog iofs gått att få rött där med på nån specialbeställning kanske).
   Jag saknade huvan på Expedition ett par gånger, men det är rätt få dagar det är så ruggigt att det inte funkar med mössa och kanske en buff runt halsen för tillräckligt skydd. Fickor på armarna saknar jag sällan, jag har ju ett par fickor på västen som räcker. Och det något enklare skyddet över armmuddarna räcker kanon, behöver inte alls vara kardborre och jox där.
   Till 2013 finns ju en orange dräkt från Kokatat, http://kokatatpr.blogspot.se/2012/06/gore-tex-icon-dry-suit.html, så jag kanske skulle väntat eller kanske måste shoppa en till (är kanske som med kajaker? Just One More…)
   Vi har även skaffat ett par lättare dräkter Kokatat Lightweight, återkommer om dem.

   Svara
 2. Nej fickorna är inget man använder tycker jag, sällan huvan heller för min del. Men kragen är ganska skön att ha.. Hm, får fundera ett tag på den kanske.. Och färgen.. Det är ju skönt att det äntligen börjar dra ihop sig till sparkdräkssäsong, lugn o ro ute i skärgården igen!
  Den orange var nog aningens för orange.. 🙂

  Svara

Lämna ett svar