Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nya liggunderlag

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi slog till på lite nya liggunderlag för ett tag sedan. Våra gamla Exped Downmat började ge upp, det ena delaminerade mellan kanalerna i somras och det andra börjar bete sig åt det hållet. Vårt gamla Exped Evazote är inte heller nån höjdare längre, helt förvisso men luktar skunkigt och vi lyckas inte bli av med doften. Ändå godkänt efter tio års rätt frekvent användning.

Vi köpte ett nytt Doublemat Evazote, det ser ut som det förra, lite rundade hörn och en logga har de produktutvecklat eller produktinvecklat dit 🙂 Vi delade det i två med en gång så nu har vi två 50x200cm. För vår del använder vi det som sittunderlag, byta-om-vid-bad-underlag, ibland i tältet, ibland utanför stugbilen osv. Fungerar till mycket och grymt tåligt. Bergreunde.de fick stå som leverantör då de hade vettigt pris.

Vi köpte även varsitt Exped Synmat XP 9 LW. Långt namn. Vi ville ha lite tjockare för att sova lite bekvämare då utenätterna tenderar att bli färre och vi blir mer och mer ovana… Vi ville även ha bredare, inte för att vi blivit så mycket större men det är skönt med lite extra yta och bredden gör stor skillnad för markkylan som kommer upp vid sidan av liggunderlagen. Lite längre blev de också och gör även det lite mindre kyla från marken. Vi ville även ha utan inbyggd pump då vi, och flera andra, upplevt att underlagen gärna går sönder kring pumparna. Dessa var lite svåra att få tag på, fanns inte i lager nånstans knappt. Är väl en kombination av att ingen vill ha lager, extra efterfrågan på grund av corona och så kanske en inte så populär modell. Vi hittade dock hos Milrab vilka levererade kvickt, dessutom fick vi nykund-rabatt och dessutom återbäring via Refunder, perfekt!

Än så länge har vi bara sovit ett par nätter på Synmattarna och det har känts mycket bra. De tunna liggunderlagen har mest använt som byta om vid bad och någon enstaka gång sittunderlag än så länge.

Lämna ett svar