Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nya kameror i kamerafamiljen FT-3 och Ixus1000HS

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Lumix FT3
Panasonic Lumix FT- 3

Nu när det börjar bli varmsäsong och kanske blir lite mer paddlat var det dags för en vattentät kamera till i familjen. Har varit ovant på sistonde när vi bara haft en (Pentax Optio W90). Så nu har vi köpt en Panasonic Lumix FT-3. Ska bli intressant och se om vi lyckas hålla den i bättre skick än FT-1. Än så länge har vi bara testat lite snabbt hemomkring och bara badat den i sötvatten i Västersjön. Kul med inbyggd GPS så man enkelt kan få bilderna markerade på en karta!

Förutom FT-3 blev det en ny på-land-kamera som troligtvis Pia kommer använda mest. Det är en Canon Ixus 1000HS och är en kompakt långzoomare med 10 ggr zoomomfång.

Båda två landade härom dan så vi har bara lekt lite grann, men både känns lovande så här långt. Kanske lite mer använda efter helgen.

ixus1000HS
Canon ixus 1000HS
Testar Panasonicen i sötvatten hemomkring
Testar Panasonicen i sötvatten hemomkring

Scandinavian Photo fick stå för leveransen eftersom Cyberphoto som vi oftast handlar ifrån inte hade Panasonicen på hyllan

6 svar på ”Nya kameror i kamerafamiljen FT-3 och Ixus1000HS”

 1. Har också en FT-3 i fickan på västen när jag paddlar. Har haft den några månader nu och allt är faktiskt riktigt bra på den. Utom en sak, GPSen är ganska långsam på att uppdatera. Man måste ta med i planeringen att starta kameran en stund innan man skall plåta om man vill att den skall hinna uppdatera position tills bilden tas.

  Den inbyggda höjdmätaren behövs knappast när man paddlar men är ändå bra att ha som barometer så att man kan ha koll på ovädersfronter.

  Ha så skoj med nykomlingen!
  /Ola

  Svara
 2. I have given up on ”waterproof” cameras. I now believe that compact cameras are only slightly water resistant and good for fresh water only.
  After killing 5 waterproof cameras in a very short time (Olympus and Panasonic) I will try a different system.
  I am interested in the Ixus 220HS that I will put in a waterproof housing.
  The camera is small, has a fantastic CMOS chip and a way better lens than the waterproof cameras.
  See if I can make it last more than 8 months…

  Jag har gett upp på ”vattentät” kameror. Jag tror nu att kompaktkameror är bara något vattenfast och bra för sötvatten.
  Efter att ha dödat fem vattentäta kameror på mycket kort tid (Olympus och Panasonic) Jag kommer att prova ett annat system.
  Jag är intresserad av Ixus 220HS att jag kommer att sätta i ett vattentätt hölje.
  Kameran är liten, har en fantastisk CMOS-chip och ett sätt att bättre objektiv än det vattentäta kameror.
  Se om jag kan göra det sista mer än 8 månader …

  Svara
  • Yes, the waterproof cameras should propably only be used in fresh water. We have had ordinary cameras with waterproof housing but think that they are too big. But if the alternative is to buy new cameras every 6 months we may have to get used to big housings instead 😉

   Svara
 3. jo, lite synd att GPSen är lite slö och har man den igång drar den nog ur batteriet snabbt som tusan. Noterade att batteriet tog slut onödigt snabbt. Nästa runda ska jag prova med GPSen avstängd så kanske man kan använda kameran en hel långhelg…

  Svara
  • Min FT-3 visar inga tecken på oxidation ännu. Och den har varit med ute sen i i början av sommaren. Har nog paddlat lite mindre saltvatten (västkusten) i år och sköljt den lite oftare men den verkar tåligare,

   Svara

Lämna ett svar