Ny svensk paddeltidning på gång?

Paddla - ny paddeltidning
Paddla – ny paddeltidning
Ny paddeltidning. Så här kommer nog inte omslaget se ut ;)
Ny paddeltidning. Så här kommer nog inte omslaget se ut 😉

Det går rykten i skogen om att det är en ny svensk paddeltidning på gång. Första numret ska visst inte vara alltför långt borta.

Kul! Sedan Paddling lades ner finns det ju ingen renodlad paddeltidning längre.

Ska bli spännande att se vad det blir av det. Alltid roligt att läsa om lite paddling, men man kan lätt förstå att det inte är så himla lätt att få snurr på en tidning som handlar om ett så pass smalt område.

Det ryktas även att den ska börja endast som digital version.

Återkommer när vi vet mer.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

5 tankar på “Ny svensk paddeltidning på gång?”

 1. Kul! Det finns säkert smalare koncept än paddling som lyckas göra en kommersiell tidningsprodukt bärande. Jag tjatade på tidningen “Paddling” att de skulle byta namn och ansåg/anser att det var en del i tidningens död och dåliga spridning utanför entusiasterna. Ordet är inte tilltalande, det är stentufft på tidningshyllorna. Paddla… hmm… sorry inte meningen att negga…

  Svara
 2. Nu är jag ju lite partisk och sitter med några fingrar i syltburken.. Hursom..

  Anledningen till att många tidningar går dåligt och/eller läggs ned i dag misstänker jag inte beror så mycket på vad som står överst på omslaget tyvärr..
  I just Paddlings fall tror jag man får se till en hel massa olika faktorer, vilka en del rätt komplexa: Svårigheten att vända sig till alla, från de som inte ens hört talas om paddling till redan insatta och övertygade. Dessa grupper har så olika förhållningssätt att det blir svårt att kombinera i samma tidning. De erfarna vill inte läsa massa komigång-trix och nybörjaren fattar inget av det avancerade. Det är också en extremt bred målgrupp; racing, motion, långfärd, fors, slalom, polo, sup, surfski osv. Alla tycker det är för lite om just deras grejer och för mycket ointressant om de andra. Och det är (som i många smala intressesfärer) gott om vattentäta skott mellan fraktionerna och många självutnämnda profeter. Ingen nämnd, ingen glömd.. 🙂
  Sen kan man nog lägga till det allmänna; det är dyrt att producera och distribuera en tryckt tidning idag och få är beredda att betala för en digital variant.
  Men vi får se.. Jag hoppas det går bra – paddlingssverige förtjänar/behöver någon slags mötesplats!

  / Ulf

  Svara
  • Jag tror inte heller namnet spelar nån större cykel, det går att sticka ut oavsett namnet.
   Men sen tror jag det är grymt svårt att få ekonomi i det om det ska tryckas på papper, inte bara för att branschen är rätt liten utan för att det är en entusiastdriven bransch utan större slantar inblandat.
   Men vi hoppas såklart det blir en bra tidning som går finfint 🙂 ner i syltburken bara!

   Svara

Kommentera