Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ny Kajak = Clapotis

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Clapotis, Erik och en nyfiken säl
Clapotis, Erik och en nyfiken säl

Som några av er redan förstått/noterat så har vi fått tillökning igen. Denna gången blev det en Clapotis som i första hand är min (Eriks) kajak. Än så länge har jag inte paddlat den så värst mycket men det känns väldigt bra så här långt.

Lite fler bilder finns på här

12 svar på ”Ny Kajak = Clapotis”

 1. Oj, har du köpt en rundbottnad kajak med riktig sittbrunnsöppning. Det finns risk att du blir brottompaddlare!

 2. Än så länge finns Clapotis bara i en handfull exemplar. Men det kan vara så att det tillverkas en serie framöver. Jag lovar att skriva om det här i så fall.

 3. Ojoj, kul med brottompaddlare på besök 😉 Risken är att jag blir ännu mer zickzack-paddlare eftersom Clapotisen är så himla lättsvängd. Och sen är den ju väldigt stabil oxå så jag kanske mest sitter still och fotograferar 😀

 4. På Nytäppetträffen där jag passerade nämnde jag att jag sett en kajak i Kano & Kajak Butikken som jag tyckte påminde om din nya. Jag kom inte då på vad den hette. Jag tänkte på Epic Endurance 18.
  Hur går det att rolla med stor sittbrunn?

 5. Jag är en bråttompaddlarwannabe med slumrande zickzackdrömmar. Har haft förmånen att provpaddla Clapotis och jag måste säga att det var kärlek vid första paddeltaget.
  Lättdriven, lättsvängd, kursstabil, väl fungerande skädda, fotstöd med fotpump och möjlighet till god teknik ala surfski. Lastnät för bananer mm på däck, stor packvolym, fäste för bogserlina, stor härlig sittbrunn för lätt/snabb i och urklivning i ”busig” miljö samt att den möjliggör ”riktgt” fotarbete vilket ger en kajak som jag kan driva snabbare än Vivianne. Snubblar ni över en köp den annars gör jag det och det vore katastrofalt för mitt civilstånd.

  Roll on ~Sven~

 6. Ja, den är fanimej lysande…
  – Svänger som en forskajak. (Jaja, nästan…)
  – Lättdriven som en motionsskuta. (Åtmistone vissa.)
  – Rymlig och lättlastad som värsta expeditionspråmen.(Med mina mått mätt.).
  – Rimligt låg, minsann. (Han har ju stl 46?) 😉
  – Tjusig pumplösning.
  – Grymt trygg o sjöduglig.
  – Inga fåniga skarpa slag (kommer från mig som har det på min kajak…)
  – Snygga lösningar.
  – Välgjord som satan.

  Personligen så mår jag bättre (under normala förhållanden) med snäppet högre sits. Men det betyder bara att jag skulle vilja kunna ha två sitshöjder i min ”drömkajak”: en låg för sväng och lek (typ som denna och andra normala havskajaker) och en lite högre för bättre ergonimi när man paddlar långt eller fort (helt enkelt alltid när man paddlar utan lekambitioner).

  Johan, dags att plasta igen… Jag vill se dig bygga en tillsatssits som man lätt och stabilt fäster ovanpå den ordniarie sväng&leksitsen.
  -p-

 7. Tjena Erik!

  Grattis till en väldigt fin kajak. Nu har även jag haft förmånen att paddla en clapotis. Jag håller med flera av de andra omdömena.

  Johan har lagt ner ett kanonjobb och verkligen fått ihop en mycket trevlig kajak.

  Han har lyckats få fram en bra kompromiss. Den är lättmanövererad och samtidigt lättdriven. Clapotisen är väldigt genomtänkt med snygga lösningar (sitsen som fungerar som skottvägg är genial) och den är otroligt välgjord.

  Nu är jag avundsjuk på er som lyckats komma över en fyndkajak och ångrar att jag inte köpte en när det erbjudandet fanns. Jag har satt upp mig på ”intresselistan” för nästa omgång. Hoppas att det inte dröjer…

  Den förändring jag vill se är en uppföljare med ännu lägre volym (jag är ju trots allt en liten kille) och en liten sittbrunn. Patric ville ha en annan sits. Sitsen är helt ok för mig men jag får inte riktigt det stödet jag vill ha (kanske bara en vanesak?).

  Observera att mina omdömen är gjorda med endast 15 min i kajaken!

  vänliga hälsningar

  Peter Svensson

Kommentarer är stängda.