Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nu lämnar vi snart Helgelandskusten

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

4 svar på ”Nu lämnar vi snart Helgelandskusten”

 1. Låter härligt! Vad är det för resetid från Göteborgstrakten upp till lämpligt iläggningsplats? Har funderat på en sådan resa i 2 år men aldrig funnit lämpligt tillfälle dessvärre. Hur var vattentempen?

  Svara
  • Superfint däruppe. Google maps säger 16-18 timmar körtid från Göteborg till Nesna och det brukar stämma rätt så bra. Vi brukar ta 2 dagar på oss med en övernattning, men det har vi oxå varierat mellan 1,5 dag och uppåt 3,5 beroende på hur mycket vi stannat längs vägen. Finns ju massa fint att se. Finast tycker vi är att köra genom norge, från Lillehammar och norrut är det fint mest överallt 🙂
   Vi har skrivit lite mer om Helgelandskusten här https://www.kajak.nu/paddelvatten-och-sant/helgelandskusten-norge/
   Och lite tältplatser och annat finns här: https://www.kajak.nu/helgelandskusten/
   Vi har bara startat i Nesna och Tonnes och mest hållt oss i de norra delarna. Verkar vara lite mer dramatisk natur i norr och lite mer ”vildmark”. Men söderut till t.ex. Havnomaden och Vega är inte dumt det heller.

   Svara
   • Låter riktigt fint. Måste ta mig tiden att åka dit och paddla. Tack för svaret, får grotta ner mig och läsa in mig om området så att jag har bättre koll.
    Titta gärna in på min nyuppstartade blogg om kajakpaddling, http://www.kajakbloggen.nu .Även om det finns bloggar där ute så tänkte jag att det alltid finns plats för en till. 🙂

    Svara

Lämna ett svar