Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Lanterna på
Lanterna på

Vi drog oss bortåt Hållaryds skärgård i fredags. Sjösatte strax efter mörkrets inbrott vid Nytäppets strand. Lä och skönt på stranden men lite ruggigt när vi kom ut i vinden.

Halvmåne gjorde att det inte var så mörkt. Snabbt stopp på Ö Bokö för att kolla in nya toa/duschbyggnaden, den var låst men såg flott ut i mörkret. Vi gick väster om Ö Bokö för att slippa vind rätt i nyllet, sen mot Ekö och iland på Bockös nordvästra spets. Kollade i viken mitt på västsidan men den platsen kändes lite fuktig och liten. Fick upp tältet snabbt och hade det fint i och kring tältet i månljuset innan vi somnade sött efter lite snabb mat.

Toppbestigning
Toppbestigning
Det ljusnar vid horisonten
Det ljusnar vid horisonten
Fölsölunch. Finväder och finställe
Fölsölunch. Finväder och finställe

Grå lördagsmorgon och inte mycket vind, slöade länge innan det blev promenad runt ön sen i kajakerna för ett varv runt Tärnö. Riktigt fint och lite guppigt på utsidan efter fredagens vind. Solen dök upp lagom när vi rundat Tärnö och var på väg inåt. Gick iland på Fölsö för lunch och kollade läget på ön. Här var både dass, wc och vattenpåfyllning öppet. Perfekt om det är det åretrunt!

Kvällsmys
Kvällsmys

Sen paddlade vi in mot Nytäppet, hade lyckas tigga in oss på lite fika hos urinvånarna 🙂 Riktigt trevligt och riktigt gott med Nytäppetäpplekaka. Strax innan solen smet paddlade vi utåt Bockö igen där tältet stod kvar och både Ola samt Kenneth och Kerstin hade kommit. Blev en fin kväll med riktigt klar stjärnhimmel. Gott med lite tjat kring grytor och under måne och stjärnhimmel. Framåt läggdags mulnade på och blev lite varmare.

Söndagsmorron på Bockö
Söndagsmorron på Bockö
Kenneth & Kerstin lämnar ön i sin Trapper K2:a
Kenneth & Kerstin lämnar ön i sin Trapper K2:a

Söndagsmorgon var grå och blåsig från sydost, men i lä var det skönt. Långfrukost. Kenneth & Kerstin drog vidare ganska tidigt medan vi andra tre satt kvar. Strax efter lunch paddlade jag och Pia runt Bockö för att känna på vattnet och sen plockade vi upp Ola och paddlade inåt. Spanade på ett hus som är till salu på Ekö, men 5 miljoner kändes som ganska många snäpp för mycket… Sen fick vi fina små surfar in mot Ö Bokö. Strax innan vi landade vid Nytäppet började det regna så det fick bli snabbpackning och sen hemfärd.

Söndagstur
Söndagstur
Vågspaning vid Lilla Bocköskäret
Vågspaning vid Lilla Bocköskäret
Lite skum här och där
Lite skum här och där
Ola på väg inåt i sin Skim Braveheart
Ola på väg inåt i sin Skim Braveheart

Go helg ute. Var på tiden att det blev lite frilufsande och inte bara innesovande 🙂

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Novemberhelg på Bockö”

Lämna ett svar