Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Norra Ejgde Strand / småbåtshamnen

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Precis norr om Hamburgsund finns en riktigt bra iläggsplats om man ska ut i Fjällbacka skärgård. Stor sandstrand med plats till massor av kajaker och dessutom bra med parkeringsplatser. På senare tid är det dock parkeringsförbud nattetid under sommarmånaderna, se nedan.

En bit bort på stranden finns dass och badplats.

Stranden är skyddad och det går att paddla ut härifrån även vid ganska busigt väder. Precis runt hörnet västerut kan man smita in i skyddade Hamburgsundet och åt nordväst går det att ta sig skyddat till Trinissla och Gåsö med mera.

Allmän information angående parkeringar i Norra Ejgde inför sommaren 2021. ”Pluret” Hamburgsund.Hökebacken – Stora Vattnets Väg och Grönområdesförening arbetar tillsammans med Markägaren och Tanums Kommun för att främja åtkomst till badplatser och friluftsliv.Föreningen kommer i sommar på prov att inte tillåta parkering nattetid på ”Plurets” badparkering. Att parkera i flera dygn hänvisas till de kommunala långtidsparkeringarna i samhället, närmast vid Gården på Kärret ca 6–7 minuters promenad från badet. Anledningen är att parkeringen i Pluret är hårt belastad sommartid och det är stundvis svårt för båtägare, badande gäster och kajakister att komma till en P-plats dagtid. Husbilar hänvisas till ställplatsen vid Kornhagen.Begränsningen kommer att gälla från första juni till sista augusti. Mellan kl 22:00 till 06:00 råder parkeringsförbud på platsen märkt ”Dagparkering” (Vita området på kartan). Denna parkering har för i år även utökats ca 25–30% genom markägarens försorg.Parkeringsvakter kommer att sköta bevakningen. Överträdelse är avgiftsbelagd. DET ÄR SOM VANLIGT INGEN AVGIFT ATT PARKERA I PLURET UNDER TILLÅTEN TID! Vi hoppas att alla som besöker det vackra Pluret under sommardagar därigenom kommer att få bättre åtkomst till Bad, kust och bryggor och att det skall höja livskvaliteten på allas vår fritid.Med vänlig hälsning: Väg och grönområdesföreningen i Pluret, Hamburgsund.

Lämna ett svar