Anders Källgård är önörd och har skrivit flera öböcker tidigare. Sveriges öar gillar vi verkligen. 2018 kom Norges öar ut och det är en rejäl bok på lite drygt 700 sidor!

Precis som i Sveriges öar presenteras alla norska öar som är bebodda eller har varit bebodda. För att räknas som ö får det inte finnas bro eller tunnel eller annan fast landförbindelse.

Öarna presenteras med fakta över hur många invånare som finns nu och även historiskt, storlek på ön samt lite kort beskrivning. Skiss på många av öarnas utseende. Ibland finns det fina illustrationer av Johnny GR Ahlborg som visar öliv och önatur.

Vi gillar verkligen Norges öar. Mycket intressant att bläddra i och läsa om öar vi besökt och/eller paddlat förbi. Ja, alla de öar vi inte varit på eller paddlat förbi är också intressanta såklart 🙂 Kanske ingen bok som läses från pärm till pärm men kul att slå upp områden man varit på eller vill åka till. Kombineras boken med lite spaning på google maps och andra kartjänster och satellitbilder blir det ännu mer spännande.

Norge har för övrigt 49 öar med endast en invånare 🙂 Totalt sett har Norge färre öboende än Sverige vilket känns lite märkligt men det beror på att det bor skapligt med folk på Gotland.

Slå till på Norges öar! det är en bok som är lätt att gillar om man gillar öar, skärgård och vattnet runtomkring.

Finns t.ex. hos Bokus

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera