Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nåra dar i blekinge

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Onsdag till söndag tillbringade jag borta i blekinge.

Fina träd på Arpö
Fina träd på Arpö

Onsdag och torsdag kring Järnavik och Tjärö; hjälpte Kenneth från Karlshamn med lite kurs. Ett gäng från Grimslövs folkhögskola plaskade runt och fick känna på kajakpaddling och lära sig grunderna.

Lite karta och kompassövningar
Lite karta och kompassövningar

På torsdag em paddlade jag österut, stannade för natten på Saltärnas ostsida.

Finfint i viken på Saltärnas ostsida
Finfint i viken på Saltärnas ostsida

Fredagen bjöd på nordvästlig vind så det blev bra skjuts österut, en promenad på St Ekö, lunch med bad på Högaskärven. Slog upp tältet på Ljungskär, tog en kvällstur runt Arpö och Slädö.

Björn innanför Kvalmö. Tusentals gäss i luften
Björn innanför Kvalmö. Tusentals gäss i luften

Paddlade in till Slättanäs småbåtshamn på lördagsmorgonen och mötte Christian från hbg och Björn från Nättraby. Blev en fin dag med lunch på Utö, fika och promenad på Arpö, sen paddlade Björn in till Slättanäs. Jag & CC träffade på familjen Holmström, som jag känner sen tidigare, de är nyblivna kajakister och var ute på en någratimmarstur i krokarna av sommarstugan, alla fyra i deras 2-3-4-mannakajak. Blev en trevlig fika tillsammans med dem på Vagnö. Kul med ännu en barnfamilj som vågar lämna TV-soffan!

Hela familjen i Necky Manitou II
Hela familjen i Necky Manitou II

Jag & CC drog oss sen ut mot Ljungskär igen. Ljungskär är en pärla med trevlig vy både inåt och utåt, både kvälls- och morgonsol. Och så är det inte optimalt för båtarna, de flesta håller sig längre inåt.

Blev en fin kväll, vinden fortsatte att hålla sig från väst och prognosen för söndagen vindar hade ökat från 2-6 västlig till 6-10… Kändes llite onödigt för en klenis och medvindspaddlare som jag.

Christian hängde med mig en bit västerut på söndagen, blåste sydväst runt 8 så det var rätt ok och gav lite rolig sidsjö på sina ställen.

Lunchade i Gö hamn och sen drog Christian mot Slättanäs och jag mot Järnavik. Vinden dog efterhand och det blev riktigt varmt.

Blev fina dagar, gött med lite utedagar och tältnätter, nu blir det troligtvis färre framåt hösten, vilket iofs är oerhört slarvigt… Rätt mycket båtar i Listerby och Järnavik, men de flesta håller sig rätt långt in, speciellt när det blåser mer än 5m/s.

(13+21+24+27+28 km) och färdspåren finns här (kräver Google Earth).

Claptis vilar på klipporna
Clapotis vilar på klipporna