Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Har skrivit det tidigare; det enklaste sättet att få mer fritid är att jobba mindre. Och det tror jag nog de flesta håller med om.

För egen del blev det massa tid över i början av december förra året då jag blev uppsagd från mitt halvtidsjobb. Såklart skapligt trist men samtidigt ger det, som sagt, massa tid över till annat 😉

Det var inte så väntat, men samtidigt var det stora förändringar på gång iochmed uppköp, nya ägare osv. Inte alls säkert jag hade trivts även om jag fått vara kvar, men jag hade gärna gett det en chans för att sen kunna välja själv.

Men det är inte alltid det blir som man tänkt sig.

Nåja, än så länge har jag inte börjat kika så mycket på det där med nytt jobb ännu, även om det kanske vore hög tid. Funderar på om det kanske går att hanka sig fram på lite frilansjobb och småpyssel. Och så har ju min fru en halvtidsliknande inkomst så det reder sig nog.

Vilket fall som helst så känns det i ett sånt här läge oerhört skönt att ha en liten buffert undansparad. Man behöver inte få panik att det måste komma in en ny lön direkt när den gamla försvinner. Jag känner att det är rätt så skönt att ta en rejäl funderare och ägna massa tid åt att läsa, lufsa i skogen och surfa ”ikapp” massa som missats på nätet. Och skulle det vara så att man vill fundera lite till när bufferten börjar sina så kan man ju faktiskt nalla lite på sparkapitalet 😉

Eftersom jag/vi gillar att klara oss själva har vi ingen a-kassa, dessutom har vi vårt lilla företag vid sidan så det hade ändå varit massa bök för att eventuellt få ut nån. Och det gör att man nu inte behöver ta hänsyn till någon annan än oss själva, inte måste springa på arbetsförmedlingen och söka jobb 🙂

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera