Det mesta behöver kanske inte vara kylt eller fryst men ibland är det smidigt. För de flesta är nog en eller flera små mjuka kylväskor det som är enklast att hantera. De mjuka är enkla att stuva i kajaken, de är lätta att vika ihop när de är tomma osv. Nackdelen är att de med sina tunna väggar är ganska dåliga på att hålla kylan, eller för den del värmen.
Hårda väskor med tjockare väggar är bättre på att hålla kylan på rätt sida men är otympligare och större.
Som vanligt är det smart att frysa sånt som tål det; både mat och dryck. Fyller man en liten kylväska med några frysta vattenflaskor, ölburkar eller liknande kan något känsligt hållas svalt skapligt längre även i en liten tunn och lite kylväska. Öppna inte väskan i onödan och låt den gärna stå på botten i kajaken där det som regel är kyligast från vattnet.
Har sett några som byggt in en kylbox i kajaken, till exempel framför fötterna i sittbrunnen. En kool lösning där man kan isolera ganska mycket om man inte har för långa ben och/eller stora fötter 😉


