Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitt år som nomad av Emil Sergel

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Undertiteln på boken är Vägen till ett friare liv. Emil Sergel är fotograf och skribent och sålde det mesta han ägde och satsade på ett år som resande Nomad. En hel del av tiden i surfbussen Alfie runtom i skandinavien och en del av tiden på resande fot långtbortistan.

Under de fyra ensammaste dagarna i mitt liv börjar jag fantisera om ett liv utan prylar, möbler och måsten. Om ett liv där jag lever enklare, jobbar mindre och lever mer. Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att jag måste testa.

Om möjligheterna är oändliga, varför väljer då nästan alla att leva samma slags liv? Med bostadsrätt, fast jobb, banklån och fem veckors semester. Emil Sergel bestämmer sig istället för att leva som nomad under ett år. Ett uppbrott för att försöka hitta rätt i livet. Ett liv utan ett fast hem för att undersöka vad som händer. Ett år av valfrihet och upplevelser.

Emil frilufsar; surfar, vandrar och springer men jobbar även lite från bussen. Hänger i svenska fjällen och vid norska surfstränder. Jag gillar boken, det är fina bilder och avslappnade texter. Och inte saknar han sina massa prylar heller, men det gör nog få som testat med lite mindre… Klart inspirerande bok

Boendet och livet i surfbussen, en folkabuss, tycker jag låter väldigt gött. Vi har själva funderat flera gånger och ganska länge på att ha en liten husbil/van som utflyktbil. Att få med det mesta och kunna fara omkring och paddla, cykla, vandra, jobba lite data osv. Vi blev ännu mer sugna! Inte göra sig av med allt och dra men ha husbilen för mestadels korta utflykter men även lite veckoturer och liknande.

Sök efter Mitt år som nomad hos Amazon.

Emils hemsida: www.emilsergel.se

Låter som en klart rimlig dag även om jag kanske försökt klämma in lite paddling och skogscykling oxå ;)
Låter som en klart rimlig dag även om jag kanske försökt klämma in lite paddling och skogscykling oxå 😉

Lämna ett svar