Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jag & Pia tillbringade pingsten i Misterhult, startade norr om Ävrö, strax norr om Kärnkraftverket i fredags och slutade på samma ställe idag.

Landväderprognosen gissade mest på ”mulet, men troligtvis uppehåll”. Ute i skärgården var det dock mest ”soligt som attan och definitivt uppehåll”. Vi fick en 12-14 droppar regn natten mellan fredag och lördag men det gick att stå ut med 😉

Sov en natt på Huvfallsö och två på Lilla Brändö. På lilla Brändö hade vi sällskap av Robert och Jenny från Helsingborg och deras snart treåriga son Felix.

Det blev en superhelg, med fin paddling, fina öpromenader, trevligt umgänge med mera. Fick se ganska mycket havsörn, några fiskgjusar, ett simmande rådjur, några huggormar och snokar. Vi tyckte dock att vi såg ovanligt lite sjöfågelungar, inte alls lika mycket som i blekinge förra helgen.

Det blev även en oplanerad supergod lördagslunch hos Wiströms på Örö oxå.


Sen är det ju jätteroligt att vissa barnfamiljer tar sig ut och lever friluftsliv! Vilken fantastisk start på livet att få sprätta runt i skärgården med kajak! Trots att Felix hann med att både bli biten/huggen av en huggorm och fick ett ofrivilligt dopp från en klippa var både han och hans föräldrar på gott humör och lugna och sansade!! Imponerande! Här har nog soff-familjerna och de som tror att TV’n och datorn är den optimala barnpassaren/barnuppfostraren mycket att lära 😉


(ca. 48697 + 67165 + 73353 + 65265 fot)

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

4 svar på ”Misterhult, pingst-06”

 1. Trevlig helg!!
  Jag är nyfiken vad som hände med Felix efter att han blivit biten av huggorm?
  Har små själv.
  / Magnus

 2. Ja, helgen var suverän. Misterhult i försommarskrud.. man kan bli religiös av mindre. Sällskapet var också mycket trevligt!
  Felix (som är min son) fick enbart en mindre reaktion vid hugget. Det är inte ens säkert att ormen hann med att spruta in något gift. Som förälder blir man naturligtvis lite nervös när något sådant händer ute i skärgården, men vi fick toppenkonsultation via mobilen av en läkare från Västervik.
  Är Du också ute och paddlar med Dina barn?
  / Jenny

 3. Felix träffade på ormen på morgonen, men efter den upplevelsen hittade Robert & Jenny inget spår efter bett så då tippade man på att han bara blivit skrämd.
  Sen var det full fart hela dan, det märktes inget på Felix. På kvällen blev nyfikenheten till vattnet lite för stor så då blev det ett ofrivilligt dopp, men inte så långvarigt.
  När totalt ombyte skulle ordnas såg man att vaden var lite svullen och kunde antyda ett bett och då var det ormgissning igen och kontakt med diverse läkarfolk runt om i landet (Lund, Oskarshamn, Västervik) . Till slut enades man om att de skulle hålla ett extra öga på vaden. Blev svullnaden större skulle man åka in till sjukhuset i Västervik.

  Men det kanske bara var myggbett?! Ja, det kan det ha varit, fast bettet såg lite annorlunda ut.

  Det där med huggormsbett kan väl påverka en väldigt olika om jag fattat det rätt. Och så är det ju med många andra bett oxå. Det rekommenderas att man uppsöker läkare med en gång, håller sig stilla m.m.

  Men jag tror det underlättar väldigt om man håller sig lugn och sansad och inte stressar upp vare sig själv eller andra.

  Robert och Jenny kanske kan kommentera mera? När jag pratade med Robert igår hade det inte hänt nåt mer i alla fall.

  (edit: Jenny var snabbare än jag på att kommentera) 

 4. Så kan det gå (med huggormar) om man inte ser till att få i sig nog med vitlök! Robert: det är det jag alltid har sagt att Ni är för försiktoga med denna ädla lök. För övrigt hjälper vitlök mot myggor oxå. Skönt att det gick bra med Felix.

Kommentarer är stängda.