Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Midsommar i Misterhult skärgård 2008

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Midsommar brukar ju vara kanon i Misterhult (bilder från midsommar 2007) så varför inte i år igen?

Spegelblankt

Jag & Pia landade i Klintemåla rätt sent på torsdagskvällen. Väntade in Jocke, Gunilla och Kalle från Bodafors och gav oss ut, helt vindstilla och lite regnbyar. Framme vid Lilla Bergö vid ettsnåret, regnet som hållt sig borta den senaste kilometern vaknade igen.. Somnade snabbt och sov sött.

Vaknade till en fin morgon, Kenneth och Kerstin som var på plats ett antal timmar tidigare var redan uppe. Blev långfrukost på klipporna, som övergick i förmiddagsfika med jordgubbstårta och skumpa! Som sen övergick i nån form av lunch, blev lite paddlat i alla fall, runt närmsta öarna.

Kerstin fixade jordgubbstårta - passade finfint tillsammans med skumpa. Tack!

Jordgubbstårta är gott!

Lilla Bergö
Lugnt och fint
Midsommarmiddag mestadels under tarpen
Kalle och Jocke i tvåan
Gunilla på väg mot Klintemåla

Tarparna sattes upp; vädret kändes inte helt stabilt. Blev en skön kväll, mestadels under tarparna men även en stund nere vid vattnet, med god mat och dryck och en hel del tjöt.

Inte bara sol, lite regn oxå...
Pia badar

Lördagsmorgonen bjöd på sol den med, lite mer aktivitet denna förmiddag. Kenneth och Kerstin paddlade norrut, jag och Pia paddlade med Bodaforsarna en bit in mot Klintemåla sen drog vi söder om Vinö och lite utåt, kom några riktigt rejäla skurar med tillhörande vindbyar så vi fick bra fart mot Huvfallsö, tog fika/lunch på Risö. Somnade visst ett tag, Pia vaknade och tyckte att nu får vi nog dra vidare. Näe, varför det? Men den mörka himlen övertygade, vi hann i kajakerna innan det kom en riktigt rejäl störtskur och vindby. Genom gyttret norr om Strupö, utanför Örö och sen in mot Lilla Brändö som vi trodde skulle vara invaderat av MKKare, men de fastnade kanske i soffan?

Fint på Lilla Brändö

Vi slog upp tältet och tog en lur (kanske ska registrera nån sova-domän? Vi sover ju mer än vi paddlar…) Kenneth och Kerstin kom efter en stund, de hade tagit långlunch under tarpen lite längre norröver.

Pia på väg mot Risö

Blev en superkväll med fint väder. Lite skumpa igen och annat gott. Somnade återigen sött. Jag åkte dock på någon form av magsjuka så jag hade ingen rolig natt alls. Kenneth och Kerstin drog iväg på förmiddagen för hemfärd. Vi stannade kvar och slappade läste i tältet länge… Men framåt 18-tiden satt vi helt plötsligt i kajakerna och drog oss en kort bit söderut i motvinden, stannde på L Vippholmen i lä, återigen en skön kväll.

Kenneth och Kerstin på väg från Lilla Brändö
Skumgodis är gott

Måndag morgon hade motvinden ökat, men vi tog oss den korta vägen in till Klintemåla för snabbt bad och färd söderut. Stannade till i byn med det fina namnet Blomstermåla och hälsade på Karin Mentzing innan vi drog hem till skåneland igen.

En kanonskön helg! Inte kom vi så långt, men som Kerstin sa: ”Ni ska ju ingenstans…”. (4+8+21+6+4 km)

Inte bara regn och blåst

Som vanligt löstes säkert en hel del världsproblem… Men några kvarstår dock:

 • Varför finns det så få oranga friluftsprylar?
 • Varför finns det så få oranga tält?
 • Var köper man Alladin termosar?
 • Varför behöver man en SeaToSummit skitspade?
 • Funkar verkligen skumgodis tillsammans med all dryck? och mat? Imponerande!
 • Och varför finns det så få oranga bilar? Och så få småbilar med takreling?

På fredag sticker vi till Valöträffen! Vi ses väl där?! GKF kör numera det hemliga stuket så det finns inte mycket info på hemsidan, men förutom att datumen är 27-29 juni så stämmer denna gamla inbjudan. Bilder från Valöträffen 2006 och 2007.

Sen blir det en tur i nån skärgård nånstans.

Och förresten, Burts handfried potato chips är kanongoda och passar både till pilsner, skumpa och vin (alla färger).

Och nedanstående ger ju möjlighet att slippa skita ner kastrullen när det är dags för popcorn 😉

[youtube]V94shlqPlSI[/youtube]

6 svar på ”Midsommar i Misterhult skärgård 2008”

 1. MKKarna kom iväg tillslut men fastnade halvvägs, i Blekinge nånstan tror jag. Men de såg ju rätt trivsamt ut uppe i Misterhult ändå, fastän lite fuktigt emellanåt..
  Själv har det varit mycket stormpaddling utanför Malmö den senaste tiden men kanske det går att komma loss till Valö i helgen i a f..
  / Ulf

  Svara
 2. Aha, ja det är aldrig försent att ge upp! 😉 Tyckte väl det var ovanligt lugnt för att vara midsommarhelg…
  Klart du ska med till Valö, det brukar vara trevligt som attan!

  Svara
 3. Hej
  Ser ju supertrevligt ut det där. Och på något konstigt sätt är det inte midsommar om det inte kommer lite regn. Och det är ju mysigt att paddla mitt i ett sommar regn. Kan tänka mig att det är lika mysigt att paddla i ett ”lätt” snöfall oxå.
  /Björn S

  Svara
 4. Hej

  Vill bara meddela att det det finns oranga tält! Kolla in Vaude\’s sortiment, dels har de en del lätta en- och tvåmanstält i orange, men även ett tremans kupoltält (Space K2) som är helt självstående. Visserligen med snömattor nertill, men de kan ju användas till att lägga sten på när man inte får ner tältpinnar i klipporna.
  Som extra bonus är de ganska överkomliga i pris också.

  / Mattias

  Svara

Lämna ett svar