Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Men jag gillar mitt jobb och jobbar med roliga saker

raps-himmel

Inte så sällan om man pratar ekonomi, sparsamhet, investeringar, ledighet, tidigare pension, säga upp sig från jobb och liknande kommer argumenten för inte bry sig om sparande och slantarna upp:

  • Jag jobbar med roliga saker
  • Jag gillar mitt jobb
  • Jag kanske dör i morrn

osv.

Precis som att det är helt meningslöst att titta framåt och spara för att man har ett roligt jobb? Näe, handlar bara om dåliga argument för att ta tag i sina inkomster och utgifter, eller rättare sagt balansen därimellan.

För vår del är det inte alls om det är roligt, tråkigt, jobbigt, ojobbigt som det handlar om. Utan det handlar nästan enbart om möjligheten att kunna välja. Att inte ha för mycket måsten. Har man något som kräver att man ska göra eller utföra något nånstans mellan 40-80 timmar i vecka så tar det ju tid från annat. Någon dag kanske man inte är lika sugen utan hellre vill ligga kvar i sängen, gå en promenad i finvädret istället för att sitta vid en dator. Så jobbet i sig är inte det avgörande utan mer tiden det tar eller kanske mer exakt att det oftast måste göras vid vissa tider och inte sällan på vissa bestämda platser.

Även om man har ett superroligt jobb som är givande, utvecklande, välavlönat, bra arbetskamrater och så vidare  kan det vara väldigt skönt att inte vara tvungen att jobba alltid.

Och även om du har möjligheten att gå i pension när du är 30, 40, 50 eller 55 så MÅSTE du såklart inte. Man kan fortsätta jobba och engagera sig på heltid, deltid, avlönat eller oavlönat osv. Kolla på många av de som har mest slanmtar, de jobbar vidare oftast både avlönat och helt ideellt.

Enkelt 🙂

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar