Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mässor och träffar 2015

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Kalaspaddling mot bron
Kalaspaddling mot bron

Nytt år innebär lite nya träffar, mässor och andra sammankomster för och med paddlare och likasinnade.

Båtmässan i Göteborg. 31/1-8/2. Är på gång nu, till och med nästa helg. Ett par kajakutställare på plats. Massor med båtar och en hel del prylar runtomkring. Brukar vara trevligt att traska runt där en sväng.

Kajaksymposium iLLanca, 28-30/3. 2 timmar norr om Barcelona. Ser klart behagligt och finfint ut på bilderna!

Vildmarksmässan i Stockholm, 6-8/3. Har inte varit där på ett par år. Helt okej att drälla runt ett tag men har blivit rätt mycket marknad känns det som. Men ofta ganska bra föredrag och lite fotoutställningar.

Båtmässan, Allt för Sjön i Stockholm 28/2-8/3. Stor båtmässa. Kul att spana in alla båtar. Trevlig kombination med Vildmarksmässan sista helgen.

TUR-mässan i Göteborg, 19-22 mars. Nordic Outdoor hade premiär 2013 i Göteborg. Kändes rätt så bra men lite liten kanske och lite snålt med besökare. 2014 gick den paralellt med turmässan och nu 2015 har den gått in i  turmässan. Troligtvis ganska lite friluftsliv kvar.

Fjällfest, 16-19/4. Fjällfesten körs på och omkring Storulvån. Låter mycket trevligt. Kanske man skulle våga sig på nångång. Arrangeras av Utemagasinet och STF Storulvån.

Nytäppetträffen, 14-17 maj. Öppen träff i Blekinge. Brukar vara finväder och trevligt. 2014 var det ungefär så här.

Norrviken runt, 16 maj. kanottävling i Norrviken, Sollentuna.

Göteborgs paddelrace, paddla en sväng i Göteborgs hamn.

Stockholm Outdoor, 6-8 juni. Aktivitetsmässa i Stockholm. Vet inte hur mycket det är kvar av Kajakdagarna men kan nog vara besökvärt.

Valöträffen, när juni möter juli, gissningvis 26-28/6. Öppen träff på underbara Valö.

Stockholm Sea Kayaking Symposium, 9-12 juli. Svima bjuder in till kurshelg/symposium i Stockeboda.

Kajakkalaset i Uddevalla, 18-19 juli. Antar att det blir trevligt Kalas i Uddevalla i år igen. Så här var det 2014, 2013 och 2012.

Dalslands Kanotmaraton, 8 augusti. 55km på bland annat Dalslands kanal. Verkar vara en trevlig folkfest i fina omgivningar.

Hangö Sea Kayak Gathering, 22-24/8. Finskt symposium på engelska 🙂 Har arrangerats ganska många år. Verkar vara en trevlig tillställning.

Stockenträffen, 27-30 augusti. Brukar vara sista helgen i augusti enligt tradition. Vi får se om det kan bli en nytändning  men om inte annat så kommer det nog ett stort gäng från Helst Inne Mest Ute i Eskilstuna och Tjörns Kajakklubb. Så här var det 2014. Kul om det kan bli liv i Stockenträffen igen, är finfina paddelvatten som passar alla. Kostar inget, bara tältavgift eller stugavgift till campingen. Restaurangen brukar hålla öppet för gemensam mat. Kom och paddla och umgås, visa kajaker, sälj kajaker, prylar med mera. Fritt fram för alla!

Rävholmsträffen, 4-6 september. Öppen träff på Rävholmen i Göteborgs södra skärgård. Så här var det 2014.

Klarälvdalen Challenge, 5 september. 84 km på Klarälven. Har bara kört förbi där och det ser finfint ut, kanske man ska ta på ett tar dagar 🙂

Utefest på Höga Kusten, 11-13 september. Premiär förra året. Vi var inte där men det låter väldigt trevligt.

Järnavikfestivalen, 11-13/9. Festivalen i Blekinge återuppstår. Skoj. Så här var det 2013, 2012 och 2011.

Bergans Turglädje, 17-20 september. Bergans bjuder in till festival/fest i Idre. Låter som trevligt upplägg.

Greenland or Bust (Helen Wilson & Mark Tozer) kör även i år Nordic Tour med rollkurser runt om i norden. I samarbete med Rebel Kayaks.

Fyller på här efterhand skulle vi tro.

Lunchbjudning på Hermanö. Real turmat bjöd på finlunch.
Lunchbjudning på Hermanö. Real turmat bjöd på finlunch.

4 svar på ”Mässor och träffar 2015”

  1. Kolla in Hanko Sea Kayak Gathering i augusti i Hangö, Finland också. Många finlandssvenskar bland arrangörerna, dessutom är kurserna ofta på engelska, så språket är inte nåt problem 🙂 Anmälningen öppnas under februari månad.

    http://nilfinland.fi

    mvh Viktoria

    Svara

Lämna ett svar