Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Middag på berget vid Fyrhuset på Valö under Valöträffen
Middag på berget vid Fyrhuset på Valö. Solig Valöträff

Här listar vi några träffar, mässor och annat som kan vara skoj att besöka eller vara med på. Mer träffar som ni känner till så lämna en kommentar eller skicka ett mail.

10-13 mars är det Vildmarksmässan i Stockeboda. Startar på torsdag. Brukar vara trevligt även om den verkar mindre i år i alla fall det som syns på nätet. Men lite nytt och kul hittar man alltid. Och så kan man ju träffa på lite stockholmare som man inte ser till så ofta. Samtidigt är det båtmässan om man vill kika på lite större farkoster.

6-8 maj är det Fair Enough hos Get Out i Bodafors och som ni redan vet är det ju toktrevligt och den enda friluftsmässa du behöver. Och det skriver jag inte bara för att jag jobbar där 😉 Inte superstort, men supertrevligt. I år kommer Björn Thomasson dit och snackar paddling och rollar sig trött.

Samma helg är det Surfskiläger en bit norr om Stockholm. Är nästan fullt nu så skynda er att maila in anmälan om ni ska vara med. Verkar funka för både nybörjare och mer erfarna blötirumpanpaddlare 😉 och vad jag förstått så var alla himla nöjda med förra årets arrangemang.

Helgen efter är det dags för M24KC – 24-timmars paddling i Malmö. Paddla så långt du orkar på 24 timmar i Malmös kanaler. Verkar som om några satsar på mer än 20 mil i alla fall. Det låter slitigt, men förra året klarade Ulf & Jacob drygt 16 mil så det går nog. Förra året paddlade ett tiotal, i år är det drygt 20 anmälda nu i början av mars.

Paddelvarvet i Göteborg. Paddla en halvmara i hamnen. Nytt för i år. Samma dag som Göteborgsvarvet där man lufsar runt på asfalt.

Friluftsliv och kajakmässa i Västerås, 21-22 maj. Mässa med både lokala utställare och tillresta leverantörer.

Nytäppetträffen blir det den 2-5 juni. På Östra Bokö har det det varit Nytäppetträff de senaste 5-6 åren tror jag. En trevlig träff med ett par programpunkter annars fria aktiviteter. Anordnas av Kajaksyd.

4 juni är det dags för Kajakorientering kring Grebbestad. Det var premiär förra året och går på en bana på cirka 20km. Är i en av våra finaste skärgårdar så bara det kan ju vara värt ett besök.

10-12 juni är det Kajakdagarna i Stockholm. Kajakdagarna är nog sveriges största kajakmässa. Där brukar finnas massor att provpaddla. Både bra och dåligt att det ligger så sent i år. Bra för att det är större chans för bättre väder och varmare i vattnet. Sämre för att paddelsäsongen kommit igång och man då hellre vill vara ute och paddla kanske.

18 juni är det Vikingapaddlingen söder om Uppsala.

1-3 juli är det Valöträffen på vackra Valö i Göteborgs södra skärgård. En öppen träff utan några måsten. Brukar vara supertrevligt och locka allt mellan 20 och 70 personer beroende på väder. Ibland dyker det upp lite info om träffen på GKFs hemsida.

16-17 juli är det premiär för kajakorientering i Vänern vid Läckö skärgård.

ASKR- Arctic Sea Kayak Race går av stapeln 24-29 juli.

13 augusti är det dags för DKM+. Dalsland Kanotmaraton är 55km paddling i krokarna av Bengtsfors. Fina omgivningar och vad jag förstått ett mycket välordnat arrangemang.

6-7 augusti är det Orust Runt. Paddling från Ljungskile ut till Vallerö ena dagen och så andra dagen fortsätter man runt Orust och tillbaka till Ljungskile. Arrangeras för tredje året i rad. Förra året lockade det drygt hundratal deltagare. Alla bor på Vallerö på natten och det verkar som om alla som varit med uppskattar arrangemanget.

19-21 augusti kör finländarna HSKG – Hanko Sea Kayak Gathering. Eller Hangöträffen på svenska. Här har vi inte heller varit, men det verkar oxå vara en go tillställning med mycket kurser.

26-28 augusti är det Stockenträffen. Den har alltid varit i slutet av augusti 😉 Har varit lite mindre arrangerat senare åren mot tidigare, men fortfarande mycket trevligt. Väldigt bra paddelvatten i de krokarna. Senaste åren har det varierat mellan 150 och uppemot 300 paddlare på plats, även här beroende på väder såklart.

2-4 september är det Rävholmsträffen. En träff till i Göteborgs södra skärgård. Även denna öppen och utan måsten eller arrangemang. På Stora Rävholmen söder om Styrsö. Hit kan det komma allt mellan 10 och 60 personer beroende på vädret.

2-4 september är det även Tjäröfestivalen på Tjärö i Blekinge. Anordnas av Paddling och Outside för andra gången i år. Har i stort sett bara hört positiva omdömen om förra årets Tjäröfestival och det blir nog inte sämre i år. Nånstans mellan 100-200 personer lär det bli där.

Har slunkit in ett par tävlingar oxå. För mer tävlingar kika hos Kanotförbundet och Paddling.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

4 svar på ”Mässor och träffar 2011”

Kommentera