Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Masa vintertäcke för varmare husbil

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vintertäcke från Masa

Vi köpte oss ett vintertäcke från finska Masa.
Nu har vi inte mätt så vetenskapligt men det känns verkligen som om det både ger lägre gasolförbrukning och att det ger jämnare värme framme i förardelen.

Innan kunde temperaturen inne i Winzent variera ganska mycket mellan bakdel och framdel men nu blir det mycket jämnare värme.

Innan vi köpte Masatäcket köpte vi invändiga täcken från Biltema, de fungerade oxå helt ok men dels isolerar de inte lika bra, de täcker heller inte lika stora ytor. Eftersom de sitter på insidan blir det ganska mycket kondens på framrutan om det är svalare ute men något jämnare temperatur gav de helt klart.

Masatäcket är ganska tjockt, silverfärgat på insidan och utsidan kan man välja ett par färger, vårt är mörkblått. Det täcker alltså framrutan samt hela sidodörrarna. Sätts fast i dörrarna och sedan med spännband med krokar. Blir riktigt tjockt och därmed isolerar det ordentligt, känns som klart stor skillnad mot de tunna vi provade först.
Det tar lite plats såklart och när det fluffat till sig en natt är det snudd på jättestort men efter att ha pressat ut massa luft tar det som en rejäl vintersovsäck i utrymme. När det är minusgrader eller runt nollan och det är jätteblött och kallt är det nog lite begränsat jättekul att vika ihop eller knöla ner det i påsen 😉

Vi kommer säkert inte bli några extrema vinterplåtisare men några utflykter även när det är osommar hoppas vi på.

Vi köpte vårt direkt från Masa. Snabb leverans.

2 svar på ”Masa vintertäcke för varmare husbil”

  1. Nu hittade jag hit! Kul att läsa om er plåtis och jag är extremt pepp på min minibuss som jag förmodligen får i veckan nu.

    Svara

Lämna ett svar