Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Måndag 7/7 – Villinge – Skomakarskär

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

25,5 km, regn, 8-15 m/s

KALLT!!!!
Vaknade till regnsmatter mot tältduken. Åt frukost i tältet, aningen trångt men det funkade. Dividerade lite fram-o-tillbaka om vi skulle ge oss ut, det hade börjat blåsa oxå. Till sist fick vi tummarna loss och packade ner grejorna och tältet. Precis klar så började det regna igen. Snabbt i kajakerna och iväg. Varmt och skönt i sittbrunnen och rätt ok medvind, men regnet var inget kul i kombination med kall nordlig vind; nu hade det varit skönt med torrdräkterna! Vinden kylde ner oss rätt rejält, så när det började bli dax för lunch letade vi upp en fin liten ö med sandstrand, kallad Kull, strax norr om Utö. Vi satte upp både tarp och tält. Liggunderlagen blåstes upp och vi tog fram våra sköna sovsäckar.

En del fukt uppifrån
Grått vid Utö


Vi slumrade och slappade i några timmar för att, när det var ett litet uppehåll, packa ner grejorna igen och ge oss iväg lite längre söderut.
Vi hade tänkt ta oss till Gammelhamnsudde utanför Rånö, för läger. Och innan dess en promenad i Utö Gruvby. Men regnet började återigen falla, och vi kände inte för någon sightseeing… Och det var inte skönt att ta på sig genomblöta paddelkläder! Det hann komma och gå 2 skärgårdsfärjor och en bilfärja medan vi paddlade förbi Utö by/hamn. Verkar vara vältrafikerat.
På väg ut på västsidan av Utö, från Kyrkviken, blev det lite motvind och sidvind. Vindbyarna fick tag i min paddel och jag var nära att gå runt. Nu tyckte inte jag att det var så kul längre, och Erik höll med, han var rätt kall han med. Så vi slog läger på närmsta ö, som blev Skomakarskär, öster om Utö. Faktiskt riktigt fin.

Dagens fågel: Trut, för att det var den enda fågel som verkade trivas
Lunch: Mackor och varma koppen
Middag: Realpåsar

Vidare till tisdag 8/7 – Skomakarskär till Nynäshamn

Tillbaka till söndag 6/7 – Falkenskär till Vellinge

Lämna ett svar