Man gör vad man väljer. Välj väl!

“Man gör vad man väljer. Välj väl!”

Citatet och rubriken ovan läste jag för ett tag sedan på en blogg. Det kan vara sisådär drygt 8,5 år sedan då inlägget publicerades i februari 2011 och jag ibland är extra nyfiken och följer och läser vissa bloggar/sajter så fort de publicerar något nytt. RSS ni vet 🙂

Bloggen var/är Ute och Cyklar – Upplevelsebolaget som skrevs av Joakim Hermansson. Jocke driver även Upplevelsebolaget i Uddevalla sen 1994. Förutom att driva Upplevelsebolaget så cyklar Jocke en del, och har cyklat en hel del, 2011 cirka 35000 kilometer. Det är en bit, tillochmed en ganska lång bit. Sen 2016 finns även boken Ute och Cyklar av Jocke!

Fast åter till utrycket/citatet “Man gör vad man väljer. Välj väl!”. Jag gillar det, det är kort, enkelt och säger väldigt mycket.

Vi kan välja väldigt mycket av hur vi vill leva. Visst kan vi få konstiga sjukdomar eller råka ut för blandade saker som vi inte väljer.

Samtidigt är det så att det mesta kan vi välja. Vi kan välja att cykla 35000 kilometer på en halv livstid. Eller paddla mycket kajak. Eller bara vara ute mycket. Eller välja att käka rimligt nyttigt. Kanske jobba lite. Eller jobba hundra timmar per vecka. Kanske pensionera oss tidigt. Bara göra sånt som är kul. Gnälla på allt men aldrig försöka göra nåt åt det. Älska mycket. Leta fel hela tiden. Röra på oss mycket eller lite. Titta mycket på när andra gör istället för att göra själv. Titta mycket på teve. Ja, ni är med, det mesta kan vi välja. Trots alla oändliga valmöjligheter gör de flesta som alla andra. Märkligt.

Välj väl!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera