Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Malmö 24 hour kayak challenge

Sista helgen i april bjuder Malmö Kanotklubb in till ett dygnslopp i kajak i Malmö kanaler. M24KC är förkortningen och det handlar alltså om att paddla längst på 24 timmar med start lördag morgon klockan 8.00.

Ett varv är 4,38km så de som paddlar på lite ska väl klara drygt 2 varv i timmen. Hur många kommer klara mer än 50 varv totalt? 50 varv på 24 timmar borde ge 9,125 km/h vilket ju låter som ett schyst dygnssnitt.

Ska jag vara riktigt ärligt så låter det… Näe, det ska jag förresten inte vara 😉 Vi får hoppas det blir en trevlig tillställning. Bakom arrangemanget står Ulf och Jakob.

Samma helg är det Helsingborgsträffen, Surfsamling i Klitmøller samt Fair Enough.

Vi paddlade för övrigt en sväng i Malmö kanaler 2008 och skrev lite om det i boken Friluftsliv i Skåne.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

7 svar på ”Malmö 24 hour kayak challenge”

 1. 2 varv i timman funkar ett tag, mer tveksamt 24 timmar på raken. Men en 30-40 varv borde väl gå att klämma på ett dygn, och så har man gjort hela försäsongsträningen på en gång..

  Svara
 2. Kul initiativ! Tråkigt att det krockar med Helsingsborgsträffen vilken även den är en kul nykomling i kalendern.

  Men det är ju klart man är ju färdig i Malmö redan 8.00 söndag morgon, så då är det bara att bege sig till Helsingborg för lite nedvarvning… Till nästa åt kanske det går att samköra eventen, så de kan ge draghjälp till varann? Hade varit riktigt kul!

  Svara
 3. ni får ha nån inverterad morot; klarar man inte 50 varv blir det 5 extravarv, klarar man inte 40 blir det 10 extravarv och klarar man inte 30 så blir det ett dygn till 🙂

  Svara
 4. hehe, erfarna vet jag inte. Bra förklaring kanske man behöver ha, men just den typen av paddling lockar inte särskilt mycket. Alltså tävlandet. Lite längre distans på tur vill vi nog prova nån gång.

  Svara
 5. Tyvärr var det jättesvårt att hitta något bra datum, hur vi än försökte pussla krockade det med något annat evenemang.
  Sen när det gäller själva tävlingen kan man ju göra lite vad man vill av det – antingen ligger man på och jagar en bra distans eller så ser man det mer bara som en kul grej. Man kan ju paddla runt några varv i kanalen, ta en fika, vila och sen köra ett par varv till. En kul helg med trevligt umgänge!
  Själv funderar jag naturligtvis på att försöka klämma en hel veckotur i ett svep. Lite som en tävling, lite för att se hur kropp & knopp fungerar och mycket bara för att nån gång tänja på gränserna en aningens mer än det vanliga..

  Svara
 6. Gillar konceptet med valfri ambitionsnivå avseende paddling och fika. Nu blev jag allt riktigt sugen att hänga på. Om man bara är nogrann med fikaintaget så kanske man orkar med en tura på söndagen oxå? Borde kunna bli en riktigt kul helg och lite träning är ju inte fel det heller.

  Svara

Kommentera