Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Maj 2024

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Hoppsan, ännu en månad.

Några höjdpunkter förutom det vardagliga utedrällandet och dagliga badandet hemomkring;

Öppet hus hos Holma folkhögskola. Trevlig dag i mysig miljö. Intressanta föredrag, rundvandringar och prova på.

Ugglorna. Så häftigt att vi har uggleungar på tomten. Vi såg och fotograferade en i början av månaden sen fick vi äran att se två stycken ungar vid ett par tillfällen under månaden. Även ugglehonan har vi sett många gånger vilket inte skett tidigare. Så kul!

Prova på att ympa. Blev en runda till Holma en vardagseftermiddag för att prova på att ympa fruktträd. Blev en liten hög med blivande träd med hem, ska bli kul att se hur de artar sig.

Utenätter. Maj bjöd på en handfull utenätter. Som vanligt supergött. I början av månaden utan myggnät men sen fick vi sätta upp nätet. Extra mysigt när vi hörde uggleungarna riktigt nära vid ett par av utenätterna. En kväll trodde vi nästan de satt på några meters avstånd men den/de satt nog på taket så det var säkert sju-åtta meter bort.

Emil Jensen. Blev ännu en runda till Holma och firande av att Holma skogsträdgård firade 20 år! Konsert med Emil Jensen, riktigt mysigt.

Jag var på ett mycket intressant föredrag i Båstad med Torbjörn Tyler som pratade om Främmande arter, Invasiva arter och sånt.

Pia hängde en helg på Holma med fokus på rabarber och majs! Koolt.

Lyckades även få till besök på 20-årskalas hos en av våra webbkunder, 50-årsfest i Helsingborg samt en konfirmation och så morsdagfirande. Stressigt värre 😉

23 maj drog bärsäsongen igång. Förvisso i liten skala men både smultron & jordgubbe i tunneln samt ett par Blåbärstry ute. Kul!

Onsdagspaddlandet med ÄSSS kom också igång i slutet av månaden så två rundor paddling blev det också. Finfint. Kajakdagboken finns här.

Och nu har vi hundra sommardagar att ta tillvara på.

Lämna ett svar